Šesterica soigralcev iz Prijateljev, kultne humoristične serije, ki v smeh spravlja generacije. Foto: Reuters
Šesterica soigralcev iz Prijateljev, kultne humoristične serije, ki v smeh spravlja generacije. Foto: Reuters

Novica, da je 54-letni Matthew Perry v soboto umrl, je pretresla Hollywood, po dneh molka pa so zdaj izjavo podali tudi igralci, ki so s "Chandlerjem" deset let v smeh spravljali milijone gledalcev po vsem svetu, poroča BBC.

"Bili smo več kot le soigralci. Smo družina. Toliko je za povedati, toda zdaj si bomo vzeli trenutek za žalovanje in predelali to nepojmljivo izgubo. Sčasoma bomo povedali več, če in ko bomo sposobni. Za zdaj smo v mislih z Mattyjevo družino, njegovimi prijatelji in vsemi, ki so ga imeli radi po vsem svetu, in jim izražamo ljubezen," so zapisali v izjavi.

Sorodna novica Umrl je Matthew Perry, zvezdnik serije Prijatelji

Igralca so v soboto popoldne po lokalnem času našli neodzivnega v masažni kadi na njegovem domu v Los Angelesu. Izvidi obdukcije še niso znani, uradniki čakajo na rezultate toksikoloških testov. Pojavilo se je več podrobnosti o tem, kako so Perryja odkrili v soboto popoldne v masažni kadi v njegovem domu Pacific Palisades.

Gasilska služba iz Los Angelesa je v izjavi, ki jo je citiral LA Times, zapisala, da je bil odrasel moški mrtev, še preden je prispela prva pomoč. Moškega je v vodi našel naključni mimoidoči, ga potegnil iz vode, a je bilo prepozno. "Gasilci so žrtev potegnili iz masažne kadi in opravili hiter zdravniški pregled, da so ugotovili, da je mrtev."