Raperja so nazadnje aretirali zaradi posedovanja marihuane leta 2012 na mehiški meji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Raperja so nazadnje aretirali zaradi posedovanja marihuane leta 2012 na mehiški meji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zagovornika marihuane je policija na kratko zadržala po njegovem koncertu v Uppsali. Švedski strogi zakoni ne dovoljujejo niti okajenosti, kaj šele posedovanja nedovoljenih snovi. Zato so se policisti odločili, da pošljejo raperja na analizo urina, ki je bila na koncu negativna.

"Policisti, ki so skrbeli za nadzor prometa, so opazili, da avtomobil Snoop Dogga stoji ob cesti, in sumili, da je raper pod vplivom narkotikov," je po poročanju tiskovne agencije AFP dejal predstavnik za stike z javnostjo policijske postaje v Uppsali Daniel Nilsson.

Incident je trajal nekaj minut in takoj, ko so prišli rezultati analize, so raperja izpustili. Snoop Dogg je svojo jezo stresel na družbenih omrežjih. 43-letnik je v objavah na Instagramu in na Twitterju zaprisegel, da se ne bo nikoli več vrnil na Švedsko in da bo še naprej konzumiral marihuano.

"Vsem svojim oboževalcem na Švedskem sporočam, da lahko krivite policijo, da me nikoli več ne bo v vašo lepo državo," je zapisal na Instagramu in dodal: "J****, policijo. Še naprej bom kadil." Ker policija z analizo ni našla nič, je njihovo aretacijo označil za rasistično motivirano.