Višina zneska, ki ga je vložil Snoop Dogg, ostaja skrivnost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Višina zneska, ki ga je vložil Snoop Dogg, ostaja skrivnost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Njegov denar je šel na račun podjetja Eaze iz San Francisca, ki obljublja, da lahko z aplikacijo dostavijo medicinsko marihuano na želen naslov v roku desetih minut.

Podjetje, ki je za svojo idejo zbralo nekaj manj kot deset milijonov evrov, ima v lasti trenutno eno izmed najhitreje rastočih aplikacij na trgu. "Največja nagrada za podjetje je, ko ugledni investitor potrdi idejo in investira v našo vizijo. Počaščeni smo," je dejal direktor in ustanovitelj podjetja Keith McCarty.

Aplikacija je sicer na voljo od lanskega junija. V tem času so po poročanju New York Posta prek nje dostavili že več kot 30.000 pošiljk medicinske marihuane. Lani so zaslužili okoli 1,4 milijona evrov. Zdaj pa je njihov cilj, da bi zaposlili 50 ljudi v naslednjih 50 dneh. S tem želijo prodreti na nove trge, kjer je bila marihuana legalizirana (na Aljasko, Washington D. C. in Kolorado).

A čeprav se vsi dobro zavedajo zaslužka, ki ga lahko prinese tovrstna storitev, se veliki investitorji branijo sodelovanja, saj se zavedajo tveganj. "Regulacijska politika in odnos družbe sta danes drugačni, kot sta bili pred leti," je dejal prvi mož podjetja DCM Ventures Kyle Lui, ki je poleg raperja prav tako investiral v idejo. Lui ocenjuje, da bi lahko vrednost trga z medicinsko marihuano zrasla do številke sto milijard evrov.