Jennifer Lawrence in Jessica Chastain sta favoritinji za oskarja. Foto: EPA
Jennifer Lawrence in Jessica Chastain sta favoritinji za oskarja. Foto: EPA
Chastainova je ena redkih igralk, ki je precej dejavna na Facebooku. Foto: Facebook

22-letna Lawrenceova je za oskarja nominirana za svojo vlogo promiskuitetne vdove v Silver Linings Playbooku, medtem ko se 35-letna Chastainova za kipec poteguje z vlogo Ciine agentke, ki je pomagala ujeti bin Ladna. Rdečelasa igralka je bila za oskarja nominirana že lani za Služkinje (The Help).

"Snemanje Služkinj je bila najbolj krasna izkušnja, pa je vseeno to film, glede katerega me največ sprašujejo o "prepiranju na snemanju". Zakaj podpiramo mit, da so ženske tekmovalne in se ne morejo razumeti?"

Chastainova, ki ji je večino nagrad letošnje sezone izpred nosu pobrala prav Lawrenceova, je nadaljevala: "Mislim, da so vse igralke, ki so letos nominirane, pokazale izjemne predstave. A, kar je še pomembneje, vse so pokazale, da premorejo ogromno plemenitosti in ljubeznivosti. Z Jennifer Lawrence sem imela dve snemanji in se mi zdi naravnost očarljiva in zelo nadarjena. Povedala sem ji, kako prelep je njen igralski opus."

Kriv naj bi bil SNL
In še: "Prosim, ne pustite medijem, da širijo mit, da se ženske ne podpiramo. Vsakič ko dobi igralka priznanje za svoje odlično delo, sem vesela zanjo. Ker bolj ko je njihova predstava izjemna, bolj občinstvo zahteva zgodbe o ženskah. S podporo in spodbujanjem pomagamo navdihovati to industrijo, da ustvari priložnosti za ženske. In kot vsi vemo: odlično leto za ženske v filmu pomeni preprosto odlično leto za film."

Tračarska stran ShowBiz Spy je pred dnevi navajala, da Chastainovi ni bilo všeč gostovanje Jennifer v humoristični oddaji Saturday Night Live, kjer je izvedla skeč o domnevnem rivalstvu med igralkama. Članek z naslovom "Jessica Chastain sovraži Jennifer Lawrence" je navajal, da je Chastainova "besna" zaradi otvoritvenega monologa Lawrenceove, v katerem se je ta šaljivo poigrala na račun Jessicinih možnosti za oskarja.