John je je bil šokiran in osupel zaradi izmišljenih zgodb, ki sta jih hotela prodati Allison in njeni odvetniki. Foto: EPA
John je je bil šokiran in osupel zaradi izmišljenih zgodb, ki sta jih hotela prodati Allison in njeni odvetniki. Foto: EPA
John Stamos
John je zaslovel predvsem na račun svoje vloge v seriji Polna hiša, kjer je zaigral skupaj z dvojčicama Olson. V nadaljevanju svoje kariere pa se je preizkusil tudi na odrskih deskah. Foto: EPA

24-letna Allison Coss in njen partner 31-letni Scott Sippola sta bila včeraj obsojena zaradi poskusa izsiljevanja nekdaj zelo priljubljenega igralca. Od njega sta poskušala izsiliti kar 680.000 ameriških dolarjev. Grozila sta, da bosta prodala tabloidom fotografije, na katerih je igralec obkrožen s prostitutkami in vdihuje bel prah.

Par iz Michigana so obsodili kovanja zarote in zlorabe elektronske pošte, s katero sta ogrozila Johnov ugled, poroča tiskovna agencija AP. Obsodba jima lahko prinese zapor tudi do petih let.

Agenti FBI-ja so priprli par decembra na letališču Upper Peninsula, potem ko se je Johnov odvetnik pritožil, da je igralec tarča izsiljevanja. Njuni odvetniki so pred poroto nastopili z zagovorom, da prodaja fotografij Johnu - preden bi te pristale v tabloidih, še ni zločin. A njihovo obrambo so zrušili FBI-jevi agenti, ki so pred poroto pričali, da niso našli nobenega dokaza oziroma kakršne koli nespodobne fotografije med preiskavo.

Njuno poznanstvo sega v leto 2004
John je spoznal Allison leta 2004 na Floridi, ko je bila stara 17 let, potem ko se je ločil od nekdanje ljubezni Rebecce Romijn. Stamos je v svoji obrambi povedal, da ni jemal kokaina ali se obnašal neprimerno v času, ko sta se s Allison družila. Potrdil je še, da mu je Allison res pošiljala elektronska sporočila.

46-letni igralec je zadnji dan sojenja zamudil na sodišče, tako da ni slišal razsodbe, toda kljub temu se je pojavil nekaj minut pozneje, ko je sodnik izpraševal vsakega porotnika posamezno. John se je nasmehnil in bil videti, kot da se je ponovno rodil, še poroča AP.

John nad obtožbami ogorčen
Pred sodiščem so čakali številni Johnovi oboževalci, ki so čestitali nekdanjemu zvezdniku serij Polna hiša in Urgenca, da se je vse izteklo po njegovih načrtih. John pa je v izjavi za javnost napisal, da je bil šokiran in osupel zaradi izmišljenih zgodb, ki so jih hoteli prodati Allison in njeni odvetniki.

"Te nizkotne obtožbe, s katerimi so želeli načeti moj ugled, je bil del njihove obrambe, le da bi odvrnili pozornost stran od obtožbe, da sta zagrešila kaznivo dejanje," je še zapisal John. "Nobenih vročih kopeli, mamil, golote, nobenih spolnih dejavnosti ni bilo v obdobju, ko sem bil prijatelj s to žensko," je še dodal igralec.