Caster se je pojavila v novi, precej bolj ženstveni podobi. Foto: You
Caster se je pojavila v novi, precej bolj ženstveni podobi. Foto: You
Caster Semenya
Polemike o njenem spolu so vzklile po njeni prepričljivi zmagi na 800 metrov, in sicer zaradi precej možatem videza. Foto: Reuters

Ličilo, črna elegantna obleka in zapestnica so zagotovo nekaj, kar še ne naredi ženske, pomaga pa zagotovo - tega se zaveda tudi 18-letna Južnoafričanka, ki je bila ob osvojitvi zlate medalje prejšnji mesec v Berlinu obtožena, da je moški.

Caster se je zato odločila za sijočo modno spremembo in se pokazala v popolnoma novi podobi, ko so jo fotografirali za revijo You iz njene domovine, naslovnico pa opremili z naslovom "Wow, look at Caster now!" (Oh, poglejte Cester zdaj!).

V intervjuju za omenjeno revijo je izjavila: "Sem to, kar sem, in ponosna sem nase. Bolj pogosto bi se rada uredila in nosila elegantne obleke, a še nikoli nisem imela te priložnosti."


Čaka na rezultate testov

Polemike o njenem spolu, ki so se pojavile prav z osvojitvijo zlate medalje, so zelo razjezile njeno rojake, a je morala Semenya kljub temu opraviti teste, da bi dokazala, da je res ženska. Na rezultate še čaka, ob tem pa zatrjuje, da to ni vrglo sence dvoma na njeno zmago: "Vse skupaj vidim kot šalo, me ne vznemirja. Bog me je napravil takšno, kot sem, zato se tudi sprejemam takšno, kot sem."

Za hitro Južnoafričanko pa obstaja tudi svetla plat - ker je njen primer po svetu sprožil toliko zanimanja, jo mediji naravnost "obletavajo". Med drugim bo nastopila tudi kot gostja v oddaji znane ameriške televizijske voditeljice Oprah Winfrey.