Tiffany in Vanessa Trump. Foto: AP
Tiffany in Vanessa Trump. Foto: AP

Knjiga "Zero Fail: The Rise and Fall of the Secret Service" (Brez napak: Vzpon in padec tajne službe) s Pulitzerjem nagrajene novinarke Carol Leonnig opisuje, kako sta se najmlajša Trumpova hčerka in zdaj že nekdanja soproga Donalda Trumpa mlajšega "neprimerno ‒ in morda nevarno" zapletli z varnostnikoma.

Časnika Guardian in The Washington Post, ki sta dobila predhodni vpogled v knjigo, ki bo izdana 18. maja, navajata, da naj bi se 43-letna Vanessa začela dobivati z enim izmed agentov, ki je bil dodeljen njeni družini. Kdaj naj bi se domnevno razmerje začelo, ni znano, je pa nekdanja manekenka in mati petih otrok marca 2018 vložila zahtevo za ločitev od 43-letnega Trumpa mlajšega.

Donald Trump mlajši, Tiffany Trump ter Jared Kushner in Ivanka Trump. Foto: AP
Donald Trump mlajši, Tiffany Trump ter Jared Kushner in Ivanka Trump. Foto: AP

Viri so takrat za revijo People povedali, da je par sicer že prej imel hude težave po njegovem skoku čez plot z eno od tekmovalk šova Zvezdniški pripravnik, a sta se pobotala in nato imela še dva otroka. Kljub temu naj bi bila zveza na zelo trhlih tleh, par pa naj bi "praktično živel ločeno".

Tiffany in agent: Odnos ni šel onkraj profesionalnega

27-letna Tiffany naj bi se prav tako zbližala z enim od agentov, ki je bil dodeljen njej, s katerim naj bi začela preživljati "neobičajno količino časa" po svojem razpadu zveze s takratnim fantom.

Vodstvo tajne službe naj bi postalo zaskrbljeno, kako močno se je Tiffany zbližala s "postavnim, temnim in privlačnim agentom", piše Leonnigova. Agenta so posledično premestili, čeprav sta oba s Tiffany zagotavljala, da se med njima ni spletlo ničesar neprimernega.

Vanessa in Donald mlajši sta se razšla leta 2018. Skupaj imata pet otrok. Foto: AP
Vanessa in Donald mlajši sta se razšla leta 2018. Skupaj imata pet otrok. Foto: AP

"Ameriška tajna služba ve za prihajajočo knjigo, ki pogreva izzive iz preteklosti, s katerimi se je agencija spopadla, jih premagala in se iz njih nekaj naučila. Tako danes kot v vsej 156-letni zgodovini tajne službe so njeni izurjeni agenti popolnoma predani uspešni izvedbi ključnih varovalnih misij agencije," so se na knjigo odzvali pri tajni službi.

Predstavnik Tiffany Trump je za Washington Post zagotovil, da je bil njen odnos s tajno službo vselej profesionalen, vse ostalo pa, da so zgolj "trači". Tiffany je od leta 2019 v zvezi z Michaelom Boulosom, par pa je svojo zaroko naznanil na dan, preden je Trump zapustil Belo hišo januarja letos. Boulos in Trumpova sta se spoznala leta 2018 na Mikonosu.

Knjiga o porazih tajne službe

Knjigo Leonnigove oglašujejo kot "prvo jasno poročilo vzpona in padca tajne službe, od Kennedyjevega atentata do alarmantnih spodrsljajev v Obamovem in Trumpovem predsedovanju, ki so vrhunec dosegli z vdorom v stavbo ameriškega kongresa 6. januarja".

Tiffany z agentom tajne službe. Foto: AP
Tiffany z agentom tajne službe. Foto: AP

Leonnigova je sicer soavtorica še ene knjige, ki zadeva nekdanjega predsednika Trumpa, A Very Stable Genius (Zelo uravnovešen genij), bila pa je tudi del Postove ekipe, ki je bila nagrajena s pulitzerjem za svoje poročanje o žvižgaču Edwardu Snowdnu.

Leonnigova piše, da ni bilo jasno, ali je Trump vedel za navedbe o tesnih odnosih agentov z njegovo hčerko in snaho. Se pa je po pisanju avtorice Trump pritožil, da so nekateri agenti tajne službe predebeli za svojo službo, čeprav je mogoče, da jih je zamešal z drugim osebjem v Beli hiši.

Tik preden je zapustil Belo hišo, je Trump v neobičajni potezi za pol leta podaljšal varovanje za svoje odrasle otroke. Nekdanji predsedniki in nekdanje prve dame sicer prejmejo dosmrtno službo za varovanje, ni pa običajno, da bi bili agenti tajne službe dodeljeni odraslim članom družine nekdanjega prvega para.