Dan pred nesrečo je Woods gostil golfturnir in poziral s številnimi znanimi. Na fotografiji z nekdanjim košarkarskim zvezdnikom Dwyanom Wadom. Foto: Reuters
Dan pred nesrečo je Woods gostil golfturnir in poziral s številnimi znanimi. Na fotografiji z nekdanjim košarkarskim zvezdnikom Dwyanom Wadom. Foto: Reuters

Vir, seznanjen s stanjem poškodovanega Woodsa, je za revijo People povedal, da ima 45-letni športnik po nesreči pred seboj "dolgo okrevanje".

"Ko si bo dovolj opomogel, bo potreboval drugo nego, vključno s fizioterapijo. A Tiger je borec. Če lahko kdo okreva po tem, je to on," je povedal vir. Woods ostaja hospitaliziran v losangeleškem UKC-ju, kjer so mu že v torek operirali desno nogo.

"Na srečo je uporabljal varnostni pas. Sicer je mogoče, da nesreče ne bi preživel," je še dejal vir.

Podobno šerifov namestnik Carlos Gonzalez, ki je bil prvi na prizorišču torkove nesreče na obrobju Los Angelesa: "Videl sem nesreče, ki niso bile videti tako hude kot Woodsova, pa so imeli udeleženci precej hujše poškodbe. Mislim, da se za to lahko zahvali dejstvu, da je bil pripet z varnostnim pasom, varnostne blazine pa so delale, kot je treba."

Woodsa premestili v drugo bolnišnico

Tigerja Woodsa so premestili v drugo bolnišnico za nadaljnje zdravljenje po hudi prometni nesreči. Zdravljenje bo zdaj nadaljeval v znani bolnišnici v Los Angelesu Cedars-Sinai Medical Centre. Premestitev je sporočil direktor bolnišnice Harbor UCLA Anish Mahajan.

Povsem uničen Woodsov enoprostorec. Foto: Reuters
Povsem uničen Woodsov enoprostorec. Foto: Reuters

Woods je v torek malo po sedmi uri z veliko hitrostjo na ovinkasti cesti izgubil oblast nad svojim enoprostorcem. Ta je najprej prebil ograjo, nato pa se večkrat prevrnil na hribovitem pobočju, preden je pristal okoli sto metrov proč. Ukleščenega Woodsa so morali iz vozila gasilci izrezati.

Strah pred ponovno odvisnostjo

Ortopedski kirurgi so za ameriške medije povedali, da so Woodsove poškodbe nog izjemno resne, saj je imel odprte zlome, zaradi česar obstaja večja nevarnost okužbe. Prav tako je imel izredno zatečene mišice, zaradi česar bi lahko prišlo do poškodb arterij in živcev.

Eden najboljših igralcev golfa vseh časov, ki si vsekakor ni želel kariere že skleniti, sploh pa ne na tak način, bi zaradi vsega navedenega lahko potreboval še več dodatnih operacij, čakajo ga tudi meseci in meseci fizioterapij.

Zvezdnik golfa se zdravi v losangeleškem UKC-ju. Foto: Reuters
Zvezdnik golfa se zdravi v losangeleškem UKC-ju. Foto: Reuters

Njegovi najbližji se zato bojijo, da bi Woods lahko znova postal zasvojen s protibolečinskimi tabletami, kar je v preteklosti že bil in bil leta 2017 tudi aretiran, ker je vozil pod vplivom tablet in alkohola. V tistem času se je s svojo nekdanjo ženo Elin boril za skrbništvo otrok.

"Že za operacije so mu dali izjemno močne protibolečinske tablete, anestezijo in pomirjevala – zdaj pa ga verjetno čaka še več mesecev tega. Obstaja realen strah, da bo med okrevanjem izpostavljen tem tabletam, kar ga lahko pahne nazaj v odvisnost. Skrajno skrb vzbujajoče," je povedal neimenovani vir za The Sun.

So pa oblasti sporočile, da v Woodsovem telesu niso odkrili nobenih sledi mamil ali alkohola, zato so se odločili, da ga zaradi nesreče ne bodo pravno preganjali.