Tom Holland prejšnji teden na eni izmed projekcij serije za izbrance. Foto: AP
Tom Holland prejšnji teden na eni izmed projekcij serije za izbrance. Foto: AP

V nedavnem intervjuju za oddajo Extra je 27-letni igralski zvezdnik pojasnil, zakaj trenutno ne snema ničesar – ker si je vzel eno leto "dopusta". Kot je razložil, je bila vloga Dannyja Sullivana v psihološkem trilerju The Crowded Room že sama po sebi zahtevna, dodaten pritisk pa je čutil še zaradi dela producenta pri seriji: "Težko obdobje je bilo, zagotovo. Raziskovali smo določena čustva, ki jih nedvomno nisem še nikoli občutil. In povrhu sem bil še producent, se ukvarjal z vsakodnevnimi težavami, ki se pojavljajo na vsakem takem snemanju, kar je pomenilo dodaten pritisk."

Čeprav se je, kot je zagotovil, z veseljem učil producentskega dela, sta bili zanj dve nalogi pri eni produkciji – ob tem, da je igral človeka, ki se znajde v hudi duševni krizi – preprosto preveč: "Vajen sem trdega dela. Vedno sem se držal vodila, da je trdo delo dobro delo. Ampak ta serija me je zlomila. Prišel je trenutek, ko sem si nujno moral vzeti premor, izginiti, odpotovati v Mehiko za en teden, ležati na plaži in se vsemu umakniti," je razkril.

"Zdaj sem si vzel eno leto premora, prav zaradi te serije. Me pa zelo zanima, kako bo videti. Verjamem, da naše trdo delo ni bilo zaman," je še dodal.

Trenutno tako uživa v prostem času, se posveča svojemu vrtu, kupuje rastline in "jih skuša obdržati pri življenju".

Že pred časom je Holland v intervjuju za Entertainment Weekly razkril, da ga je upodobitev človeka z duševnimi težavami vodila v "manjši zlom": "Videl sem se v liku, tudi v resničnem življenju. Spomnim se, da sem imel doma manjši zlom." Kot je razložil, si je v nekem trenutku na vsak način hotel obriti glavo in se tako "znebiti tega lika".

Po drugi strani pa je vloga prinesla tudi nekaj dobrega, poudarja – ker se je v pripravah nanjo veliko pogovarjal s psihologi in psihiatri, se je začel bolj zavedati sprožilcev stresa, zaradi česar se je odpovedal alkoholu in družbenim omrežjem.

Psihološki triler The Crowded Room sicer temelji na biografski knjigi The Minds of Billy Milligan, ki jo je leta 1981 napisal Daniel Keyes, vrti pa se okoli resničnega, zdaj že pokojnega Billyja Milligana, ki je bil v 70. letih med drugim obtožen več kaznivih dejanj, tudi treh posilstev, med sodnim postopkom pa je bilo ugotovljeno, da trpi za disociativno motnjo identitete (laično: multipla osebnost), na podlagi česar je bil pozneje krivde oproščen.

Ob Hollandu v seriji, ki bo premiero doživela jutri (v petek), igrajo še Amanda Seyfried, Sasha Lane, Will Chase, Lior Raz, Laila Robins, Christopher Abbott in Henry Eikenberry.