Tom Hollander (levo) in Tom Holland sta oba Britanca, oba sta igralca, a eden je precej slavnejši (in bolje plačan) od drugega. Foto: EPA
Tom Hollander (levo) in Tom Holland sta oba Britanca, oba sta igralca, a eden je precej slavnejši (in bolje plačan) od drugega. Foto: EPA

V pogovoru z voditeljem oddaje Late Night Sethom Meyersom je 56-letni zvezdnik serije Beli lotos opisal zmedo, ki se je zgodila zaradi podobnega imena. Namesto da bi dodatek za uspeh filma Maščevalci nakazali danes 27-letnemu Tomu Hollandu, so ga njemu. Na računu se mu je tako nepričakovano znašel milijon ameriških dolarjev.

"Nekaj časa sva imela istega agenta in očitno so naju zaposleni v računovodstvu pomešali," je dejal.

Nakazilo je odkril po naključju, je pojasnil. Tisti večer je bil v gledališču na predstavi svojega prijatelja, ki je bil, kot je poudaril Hollander, za to delo plačan "borih" 300 funtov. "Malce samovšečno sem sedel med občinstvom, ker sem ravnokar končal BBC-jev projekt, za katerega sem dobil približno 30.000 funtov, kar je bilo dovolj za kakšno leto življenja. Mislil sem si: 'Poglej, to je čudovito, končno mi je uspelo.'"

Med odmorom je pogledal na telefon in videl elektronsko sporočilo z naslovom "Dodatek za uspeh Maščevalcev". "To je bil osupljivo visok znesek. Pa to sploh ni bila njegova plača, ampak samo dodatek za uspeh filma. In to ne celoten dodatek, samo prvi v nizu dodatkov. To je bilo več denarja, kot sem ga kdaj videl. Milijonski znesek," je razložil Meyersu. Ob tem je humorno dodal: "Moj občutek zadovoljstva je hitro izginil."

Čeprav si igralca po videzu nista podobna, pa je podobnost med njunimi imeni dovolj, da ju zamenjujejo predvsem podjetja, s katerimi poslujeta, "in včasih, ko me predstavijo kakšnemu – najprej zelo veselemu, potem zmedenemu in na koncu izjemno razočaranemu – otroku".

Kot je znano, je 27-letni Holland Spidermana upodobil v šestih filmih iz Marvelovega vesolja, kar mu je skupno prineslo dobrih 25 milijonov dolarjev. Razkorak med plačami "običajnih" igralcev in superzvezdnikov je tako ogromen, kar je Hollander želel ponazoriti tudi z opisano anekdoto.