45-letni glasbenik je namreč svoji izbranki na plaži v bližini Montecita v Kaliforniji pripravil veličastno kuliso – na stotine šopkov rdečih vrtnic in številne bele sveče je razporedil v obliki ogromnega srca, nato pa pokleknil in jo zaprosil za roko. 42-letnica je na Instagramu objavila dve fotografiji snubitve, ob tem pa pripisala: "Za vedno." Zaroko so nato potrdili tudi tiskovni predstavniki obeh, navajajo ameriški mediji.

Za glasbenika bo to tretji zakon – med letoma 2001 in 2002 je bil poročen z Melisso Kennedy, leta 2004 pa je pred matičarja stopil z manekenko in igralko Shanno Moakler, s katero imata dva otroka, 17-letnega Landona in dve leti mlajšo Alabamo, skupaj pa sta vzgajala še njeno hčer Atiano (22). Po štirih burnih letih se je njun zakon končal, a sta ostala v relativno dobrih odnosih in skupaj vzgajala otroke.

Kourtney Kardashian pa ima iz desetletne zveze (2005–2015) s Scottom Disickom tri otroke, 11-letnega Masona, devetletno Penelope in tri leta mlajšega Reigna.

Kourtney in Travis sta že leta tesna prijatelja, pogosto so ju videvali skupaj v javnosti, a sta ves čas trdila, da drug do drugega ne gojita romantičnih čustev. Šele januarja letos je revija People poročala, da sta zvezdnika zaljubljena, kar sta potrdila na valentinovo, ko je Kourtney na družbenih omrežjih objavila fotografijo, na kateri se držita za roke. Da je zveza resna, je aprila na svojstven način potrdil tudi Barker, saj si je dal na prsi vtetovirati njeno ime.

Na novico o zaroki so se s čestitkami (tudi) na družbenih omrežjih odzvali vsi njuni najbližji, vključno z njegovima otrokoma in njeno sestro Kim.