Costnerja naj bi ločitev povsem presenetila. Foto: AP
Costnerja naj bi ločitev povsem presenetila. Foto: AP

Odvetniki 49-letne oblikovalke torbic, ki je z 68-letnim oskarjevcem poročena od leta 2004, so se branili, da Baumgartner nima dovolj časa ali denarja, da bi do konca meseca našla novo prebivališče, in prosili sodnika za podaljšanje roka do 15. avgusta, kar pa je ta zavrnil.

Zakonca imata skupaj tri otroke. Foto: AP
Zakonca imata skupaj tri otroke. Foto: AP

Baumgartner je maja, po 18 letih zakona, vložila zahtevo za ločitev in kot razlog navedla standardne "nepremostljive razlike".

Ob tem je tudi zaprosila za skupno skrbništvo nad njunimi tremi otroki – 16-letnim Caydenom, 14-letnim Hayesom in 13-letno Grace.

Costner je odgovoril naslednji dan s svojo vlogo, v kateri je prav tako zaprosil za skupno skrbništvo nad otroki. Kot so povedali viri za Page Six, je zvezdnika serije Yellowstone odločitev Baumgartner za ločitev "povsem osupnila".

Sorodna novica Yellowstone – najbolj gledana serija skuša vrniti ameriški Zahod kavbojem

In kmalu se je začelo zapletati. Kljub predporočni pogodbi, v kateri je navedeno, da ima v primeru ločitve Baumgartner 30 dni časa za izselitev iz doma, je ona vztrajala, da ne gre nikamor, za nameček pa je postavila vrtoglavo visoko ceno preživnine.

Costner je dejal, da je nekdanji manekenki že plačal več kot 1,2 milijona dolarjev v sklopu njegovih obveznosti iz pogodbe, kar naj bi bilo po njegovem mnenju več kot dovolj, da bi našla novo domovanje.

Costner naj bi svoji odtujeni ženi ponudil tudi, da ji izplača 10.000 dolarjev predujma za stroške selitve in 30.000 dolarjev mesečno za najemnino.

Costner: Denar gre za nakupe in lepotne posege

A Baumgartner je v odgovor sporočila, da Costner nima "nobene pravne podlage", da jo vrže ven.

Costner in Baumgartner sta se spoznala na igrišču za golf, ko se je on pripravljal za vlogo v filmu Tin Cup. Foto: AP
Costner in Baumgartner sta se spoznala na igrišču za golf, ko se je on pripravljal za vlogo v filmu Tin Cup. Foto: AP

Mama treh otrok, ki pravi, da vse od rojstva najstarejšega sina leta 2007 ni imela službe, zahteva 248.000 dolarjev mesečno za preživnino otrok.

Igralčevi odvetniki po drugi strani menijo, da Baumgartner ne potrebuje tako visokega zneska za potrebe otrok, ampak da ga lahkomiselno zapravlja za druge stvari, vključno z nakupi in lepotnimi operacijami.

Costner meni, da je 51.940 dolarjev, kot trenutno plačuje za preživnino, povsem "razumen" znesek.

Prav tako izpostavlja, da njegov zaslužek ne bo več tako visok, ker se letos konča snemanje serije Yellowstone, za katero je bil plačan 1,3 milijona dolarjev na epizodo.

Zaslišanje o veljavnosti predporočne pogodbe je napovedano za november.

Costner se je za predporočno pogodbo odločil, potem ko je bil ob ločitvi od prve žene Cindy Silve, s katero je bil poročen med letoma 1978 in 1994, kar ob 80 milijonov dolarjev. Tudi v zakonu s Silvo so se mu rodili trije otroci, še enega pa ima iz kratke zveze z Bridget Rooney.