Goran Ivanišević se ločuje. Foto: EPA
Goran Ivanišević se ločuje. Foto: EPA
Goran Ivaniševič in Tatjana Dragović
Po Goranovi zmagi na Wibledonu leta 2001, sta se zaljubljenca odpravila na zasluženi oddih. Foto: EPA
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević je svoj največji uspeh dosegel leta 2001 na Wimbledonu. Foto: EPA

Ločitvene papirje je po poročanju hrvaških medijev vložila Tatjana, razlog za ločitev pa po besedah prijateljev para ni nobena tretja oseba, ampak dejstvo, da hrvaška zvezdnika nista več zaljubljena drug v drugega.

Nekdanja zaljubljenca po besedah prijateljev ostajata prijatelja, želela pa naj bi si le, da ločitev čim manj prizadene njuna otroka, 10-letno Amber in petletnega Emanuela.

Ivanišević prevaral ženo
Goran se je znašel v središču škandala leta 2008, ko so v neki reviji objavili fotografije njega in televizijske voditeljice Vanje Halilović, ko sta v le nekajminutnem razmiku zapustila stanovanje v središču Zagreba, last neke Vanjine sorodnice. Takoj so se pojavile govorice o ljubezenski zvezi, nekdanji tenisač pa je po incidentu pobegnil v Monte Carlo. Ko je Tatjana videla fotografije, je dobesedno ponorela in svojega partnerja vrgla iz stanovanja.

Teniški igralec je v javnem opravičilu zapisal, da mu je žal, ker je prizadel ljubljenega človeka, a je hkrati priznal, da se zaveda, da takšen način ne more zmanjšati resnosti njegovega dejanja. Tatjana je kmalu možu oprostila skok čez plot. Zaradi medijske gonje na Hrvaškem sta se začasno preselila v ZDA, v Los Angelesu pa je Goran Tatjani nadel tudi poročni prstan. Ko je afera Ivanišević-Halilović na Hrvaškem potihnila, pa sta se zvezdnika vrnila domov.

Družinska idila je bila znova načeta lani, takrat je manjšo "afero" zakrivila Tatjana - začela se je intenzivno družiti z mladim nogometašem Markom Šimićem. Manekenka je zanikala govorice, da je prevarala moža, skupaj z Goranom je izjavila, da je med njima vse v najlepšem redu.

"Usodna" naslovnica
Njuna ljubezenska zgodba se je začela leta 1998, ko je Goran zagledal Tatjano na naslovnici revije. Takrat 20-letna Tatjana je bila Goranu tako zelo všeč, da je teniški igralec prek prijateljev dobil številko manekenke, kmalu po prvem srečanju pa je med Goranom in Tatjano že vzplamtela ljubezen. Po nekaj mesecih zveze sta začela tudi živeti skupaj, leta 2004 pa se je zaljubljencema pridružila hčerkica Amber Marija.

Tatjana se je po rojstvu umaknila iz modnega sveta in se posvetila skrbi za družino. Nekdanji wimbledonski prvak pa je po koncu kariere športno življenje zamenjal s podjetništvom.