George Clooney in Amal Alamuddin sta pred tedni poskrbela za poroko leta, ko sta v Benetkah priredila štiridnevno slavje, okronano s poroko. Foto: Reuters
George Clooney in Amal Alamuddin sta pred tedni poskrbela za poroko leta, ko sta v Benetkah priredila štiridnevno slavje, okronano s poroko. Foto: Reuters
Daleč najbolj znana atrakcija Sonninga: Pivnica The Bull Inn. Foto: The Bull Inn

Zvezdniški par je po veličastni poroki v Benetkah, ki ju je stala 1,6 milijona dolarjev (1,2 milijona evrov), za The Mill House, 400 let staro graščino na Temzi v slikoviti vasi Sonning odštel 10 milijonov funtov (12,7 milijona evrov).

Njun novi dom, vreden kralja in kraljice (ali pa zasedbe Downtown Abbey, glede na to, da se serija odvija nedaleč stran) se ponaša z devetimi spalnicami, osmimi kopalnicami, marmornato sprejemnico, velikim osrednjim stopniščem, knjižnjico, telovadnico, savno, kaminom, kristalnimi lestenci in težkimi zastori do tal.

Graščina je zgrajena na otoku na Temzi na 16.187 kvadratnih metrov prostranem posestvu, preraslem s pravljičnimi vrtovi in prostrano zelenico, ki sega od vhoda do nabrežja reke. Na posestvu imata celo mostiček, ki prečka potok, vrtni paviljon, rastlinjak, čolnarno s pokritim privezom in dve koči za goste.

Par je domovanje kupil od londonskega bankirja Omarja Bayoumija, eden od njunih novih sosedov pa bo tudi kitarist Led Zeppelinov Jimmy Page.

Mirno vaško življenje
Mirna vasica, od Londona oddaljena dobrih 60 kilometrov, sicer ni tako zvezdniško oblegana kot nekatere bolj atraktivne vasice v Cotswoldsihu, ki so pritegnile že toliko zvezdnikov. Ima restavracijo, pekarno, majhno vaško gledališče in, kot radi povedo domačini, prijazne prebivalce.

53-letnega Clooneyja in 36-letno Alamuddinovo, ugledno britansko odvetnico libanonskega rodu, so prejšnji konec tedna že opazili v najbolj priljubljeni pivnici v vasi - The Bull Inn, ki ji je svetovni sloves prinesel roman Jeroma K. Jeroma Trije možje v čolnu iz leta 1889.

Clooney naj bi se v grofijo Buckinghamshire naravnost zaljubil med snemanjem filma Varuhi zapuščine junija lani, življenje v Evropi pa mu ni tuje, saj že leta živi med Los Angelesom in italijanskim jezerom Como.