Kit Harington in Rose Leslie se bosta poročila. Foto: AP
Kit Harington in Rose Leslie se bosta poročila. Foto: AP

Igralca, ki sta se spoznala na snemanju priljubljene HBO-jeve nadaljevanke, sta se gledalcem prikupila z ljubezensko zvezo, ki jo je napisal George R. R. Martin že v knjigah. Zaradi tega je bilo kar nekaj epizod posvečenih prav ljubezni med njunima likoma Jonom Snowom in Ygritte, predvsem v prvih treh sezonah, ko je bila Leslijeva še del igralskega ansambla.

V zasebnem življenju sta se začela sestajati leta 2012, nato se za krajši čas razšla, lani pa sta 30-letnika, ki se nerada izpostavljata javnosti, vendarle uradno potrdila, da sta par. Tudi zaroko sta naznanila na zelo staromoden način - ne na družbenih omrežjih, kot storijo številni njuni zvezdniški kolegi, ampak z objavo v časopisu.

"Oznanjena je zaroka med Kitom, mlajšim sinom Davida in Deborah Harington iz Worecestershira, ter Rose, srednjo hčerko Sebastiana in Candy Leslie iz Aberdeenshira," se je glasil zapis v britanskem časniku Times.

Harington je pred kratkim tudi povedal, kaj je njegov najlepši spomin s snemanja. "V drugi sezoni smo snemali na Islandiji. Pokrajina je prelepa, svetloba severnega sija ... in tam sem se zaljubil," je priznal, kdaj mu je Lesliejeva ukradla srce.