Morissey je ljudi, ki jedo meso, primerjal s pedofili, živalsko klavnico s koncentracijskim taboriščem, Jamieju Oliverju pa namenil vprašanje, zakaj v mikrovalovno pečico ne vtakne enega izmed svojih otrok namesto kosa mesa. Foto: EPA
Morissey je ljudi, ki jedo meso, primerjal s pedofili, živalsko klavnico s koncentracijskim taboriščem, Jamieju Oliverju pa namenil vprašanje, zakaj v mikrovalovno pečico ne vtakne enega izmed svojih otrok namesto kosa mesa. Foto: EPA
Morissey
Kot svoj življenjski dosežek 54-letnik izpostavlja to, da so tudi nekateri drugi ljudje nehali jesti meso prav zaradi njegovih besed. Foto: EPA

Med pogovorom s svojimi oboževalci na spletni strani True to You je Britanec odgovoril tudi na vprašanje, ki mu ga je zastavil Matthew iz Prestona - tega je zanimalo, kaj je glasbenika prepričalo, da se je za vedno odrekel mesu v prehrani.

"Če imate dostop do YouTuba, si morate ogledati posnetek, ki nosi naslov Video, za katerega mesna industrija ne želi, da ga vidite. Če to ne bo vplivalo na vas, potem ste najbrž narejeni iz granita," je začel Morrisey.

Ne vidi razlike s pedofilijo
Nato pa nadaljeval: "Ne vidim razlike med tem, da se je živali in pedofilijo. V obeh primerih gre za posilstvo, nasilje, umor," je brez dlake na jeziku razložil svoj pogled na stvari.

"Če me predstavijo nekomu, ki je živa bitja, se obrnem stran in odidem. Predstavljajte si, da se vam v nočnem klubu nekdo predstavi kot: 'Živijo, uživam v pokolih, rezanju vratov in uničevanju življenj.' Verjetno si z njim ne bi ravno izmenjali telefonske številke," je bil odločen.

"Zakaj v mikrovalovno pečico ne vtakne svojega otroka?"
O tej temi se je razgovoril tudi ob vprašanju, ki mu ga je zastavila Amber iz Derbyja. Zanimalo jo je, kateri zakoni za dobrobit živali bi morali biti po njegovem mnenju še sprejeti. V svojem odgovoru pa se je Morrisey spravil tudi na angleško kraljico Elizabeto II., slavnega kuharja Jamieja Oliverja in druge znane Britance.

"Rad bi, da kraljico nekdo vpraša, zakaj na svoji glavi nosi medvedjega mladiča, ki so ga ubili z električnim tokom," je bil oster. Tudi za Jamieja Oliverja, ki ga je preimenoval v Jamieja Groznega, ni našel lepih besed: "Če je Jamie 'Orrible tako prepričan, da je mesna hrana okusna, zakaj potem v mikrovalovno pečico ne vtakne enega izmed svojih otrok. Moral bi imeti enak okus kot kuhan jagenjček," je zapisal zaprisežen vegetarijanec.

Klavnico živali primerjal z Auschwitzem
Paddyja iz Stockporta je nato zanimalo, na kateri svoj dosežek je nekdanji pevec skupine The Smiths najbolj ponosen.

Tudi ta odgovor je Morrisey posvetil vegetarijanstvu: "Veliko ljudi mi je dejalo, da so nehali jesti meso, zaradi nečesa, kar sem rekel jaz. Ne morem zahtevati več od tega in tudi ne bi zahteval več od tega. Če verjameš v klavnico živali, potem najbrž podpiraš tudi Auschwitz. Saj ni razlike. Ljudje, ki se s to izjavo ne strinjajo, najbrž še nikoli niso bili v kakšni klavnici," je končal.