Amal še ni komentirala novega naziva. Foto: Reuters
Amal še ni komentirala novega naziva. Foto: Reuters

najbolj fascinantna oseba leta.

Na seznam, ki ga je sestavila ikona pogovornih oddaj Barbara Walters, so se poleg nje uvrstili še Oprah Winfrey, Elon Musk, George R. R. Martin, Chelsea Handler, Neil Patrick Harris, Scarlett Johansson, Taylor Swift, Michael Strahan in David Koch.

"To je Amal Alamuddin, čudovita soproga Georgea Clooneyja," je začela svojo obrazložitev Waltersova in nadaljevala v svojem slogu: "Lahko bi rekli, da je za njo poroka leta, toda v resnici je to eden izmed največjih dosežkov v zgodovini človeštva."
S tem se je Amal postavila ob bok preteklih zmagovalcev, med katerimi najdemo Billa Clintona, Nelsona Mandelo in mater Terezijo. Toda bolj kot odločitev Waltersove se je javnost zgrozila nad razlogi, zakaj je na prvem mestu pristala ravno Amal. Le-to naj ji ne bi prineslo njeno udejstvovanje v odvetniških vodah, pač pa poroka z igralcem, ki je vztrajal, da se ne bo nikoli poročil.

Plaz kritik se je usul predvsem na Waltersovo. Kritik pri Washington Postu je zapisal: "Da, v svetu Waltersove te poroka z najbolj razvpitim hollywoodskim samcem postavi ob bok materi Tereziji." Waltersova je seveda omenila dosežke odvetnice, ki je specialistka za mednarodno pravo, človekove pravice in kazensko pravo.