Foto: AP
Foto: AP

Nekdanji član zasedbe One Direction je bil septembra obtožen štirih primerov nadlegovanja svoje nesojene tašče Yolande, svoje partnerice Gigi (oz. uradno Jelene) in telesnega stražarja Johna McMahona, ki jim ob policijskem zaslišanju ni oporekal, navaja CNN.

Kot izhaja iz policijske prijave nasilja, ki jo je podala omenjena trojica, naj bi 28-letni popzvezdnik vsem trem namenjal "opolzke, grozeče in obscene zmerljivke", poleg tega pa fizično napadel Yolando Hadid po navedbah iz prijave jo je "zgrabil in porinil v omaro, s čimer ji je povzročil psihično trpljenje in fizično bolečino".

Ker glasbenik ni zanikal obtožb, je sodišče prijavi dodalo uradni zaznamek, da se je izrekel za krivega, ob tem še poroča CNN, saj se posameznik na "tej stopnji postopka" ne more ne opredeliti o krivdi.

Malik se je sicer v odgovoru na medijsko poročanje odzval na družbenih omrežjih, zanikal nasilje ter družino Hadid pozval, naj ne perejo umazanega perila v javnosti. Z manekenko sta se zdaj očitno znova razšla, saj je Malik zapisal, da z nekdanjo partnerico še naprej skupaj vzgajata 13-mesečno hčer Khai. Gigi in Zayn sta sicer prvič postala par leta 2015, nato pa se večkrat razšla in znova obudila zvezo, nazadnje pred slabima dvema letoma, ko je Gigi zanosila.

Založba naj bi se mu že odpovedala

Nekateri mediji ob tem poročajo, da se je Maliku po incidentu že odpovedala njegova založba RCA, kot razlog pa navedla skrbi, "da kadi izjemno močno marihuano", ki naj bi nanj in na njegovo ustvarjalnost zelo slabo vplivala, zaradi česar so številni zaposleni pri založbi, ki so z glasbenikom sodelovali, obupali. "Skoraj nemogoče ga je usmerjati in nadzorovati," je tako za Daily Mail dejal neimenovani vir pri omenjeni založbi.