Foto: EPA
Foto: EPA

"Kot veste, so požari v Avstraliji povzročili ogromno opustošenje," je svoje sledilce prek videa nagovoril avstralski filmski zvezdnik Chris Hemsworth. "Še naprej gori, prihaja toplejše vreme in še vedno smo v težavah. Pred nami je še veliko izzivov," je dejal Hemsworth, ki je za pomoč daroval milijon dolarjev. "Ta denar gre naravnost gasilcem, ljudem na prvih linijah, ljudem, ki so trpeli, skupnostim, ki so prizadete in nujno potrebujejo pomoč," je povedal 36-letnik in k pomoči po lastnih zmožnostih pozval tudi svoje sledilke in sledilce. "Vsak dolar šteje," je še dejal Hemsworth.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Z dobrodušno donacijo sta Avstraliji priskočila tudi igralka Nicole Kidman in glasbenik Keith Urban. "Naša družina pošilja podporo, dobre misli in molitve vsem, ki so jih prizadeli požari po celotni Avstraliji. Gasilskim službam, ki v tem trenutku delajo in dajejo toliko, smo donirali 500 tisoč dolarjev," sta sporočila zakonca, ki imata vilo na enem od ogroženih območij.

Foto: EPA
Foto: EPA

Za neposredno donacijo lokalnim gasilskim društvom se je odločila tudi ameriška glasbena zvezdnica Pink. "Popolnoma skrušena gledam, kaj se trenutno dogaja v Avstraliji," je zapisala pevka in napovedala nakazilo v višini 500 tisoč dolarjev.

Rebel Wilson Foto: Reuters
Rebel Wilson Foto: Reuters

Avstralska igralka Rebel Wilson se je odločila za nekoliko drugačen način pomoči. Na dobrodelni dražbi je ponudila intimno kosilo v svoji sydneyjski vili. Dva oboževalca sta za to odštela 100 tisoč dolarjev Denar so za pomoč v boju proti ognjenim zubljem namenili tudi številni drugi zvezdniki, med njimi igralka Hilary Duff, televizijska voditeljica Ellen DeGeneres, pevka Selena Gomez in avstralski filmski zvezdnik Russell Crowe.

Foto: EPA
Foto: EPA

Crowe je zaradi kriznih razmer v domovini izpustil nedavno podelitev zlatih globusov. Njegov čustven govor ob prejetju nagrade je prebrala Jennifer Aniston. "Ni dvoma, da je tragedija, ki se odvija v Avstraliji, posledica podnebnih sprememb. Ukrepati moramo na podlagi znanosti, se globalno preusmeriti k obnovljivim virom energije in spoštovati naš planet," je zapisal Crowe, ki je v ta namen nakazal več kot 100 tisoč dolarjev.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za pomoč se je odločil tudi kontroverzni teniški igralec Nick Kyrgios. Napovedal je, da bo na prihodnjih tekmah za vsak svoj dosežen as v dobrodelne namene daroval 200 dolarjev. Za doseganje asov bo imel teniški zvezdnik priložnost od 20. januarja dalje, ko se bo v Melbournu udeležil odprtega prvenstva Avstralije. "Ne menim se za pohvale, mislim le, da imamo zmožnosti in plarforme za pomoč," je dejal Kyrgios, ki je odraščal v Canberri.