Po 515.000 prodanih primerkih so pri Peugeotu prenovili aktualno generacijo modela 2008. Foto: Peugeot
Po 515.000 prodanih primerkih so pri Peugeotu prenovili aktualno generacijo modela 2008. Foto: Peugeot

Peugeot je bil marca leta 2013 med prvimi proizvajalci, ki je predstavil križanca B-razreda. Po treh letih, ko se je konkurenca v najbolje prodajanem segmentu vozil v Evropi - SUV-razred - namnožila, je prišel čas za prenovo. Nov je paket opreme, 2008 je bil deležen kozmetične prenove, izboljšali so povezljivost s pametnimi telefoni.
Pri Peugeotu so ob predstavitvi leta 2013, ko so model 2008 predstavili kot odgovor na nissana juka, renaulta capturja in opel mokko, zapisali, da gre za prostoren avtomobil B SUV segmenta. Zunanje in notranje mere zato tudi ob prenovi ostajajo popolnoma enake. Spremembe na zunaj so vizualne, a blage. Na prednjem delu je nekoliko drugačna navpična okrasna motorna maska vključno s pokrovom motorja. Spremenjeni so spodnji ščitniki pod odbijači, tudi strešni prtljažni drogovi, okrasni profil zadnjih vrat in prtljažna vrata. Najopaznejša sprememba so žarometi s črnim ozadjem in tridimenzionalni "kremplji".

GT line za večjo ekskluzivnost
Nova so tudi aluminijasta platišča, razširili so paleto barv - najbolj je izpostavljena nova rdeča barva. V potovalni kabini je zabavno-informacijski sistem s 7-palčnim zaslonom na dotik in funkcijo mirror screen, ki vozniku omogoča, da na zaslonu na dotik podvoji zaslon svojega pametnega telefona.
Novost je različica GT line, z ekskluzivnimi 17-palčnimi platišči v sijajni črni barvi, črnimi elementi zunanjosti, napisom v športni rdeči barvi, zadnji spodnji ščitnik je izdelan iz nerjavnega jekla, dodano mu je še okrasno ustje izpušne cevi. Na prednjih blatnikih in na prtljažnih vratih so dodani monogrami GT Line.
Motorno paleto sestavljajo motorji Euro6 PureTech in BlueHDi z močjo od 60 do 96 kilovatov in z izpusti CO2 med 90 in 114 g/km ter ročni in samodejni menjalniki.