Spacetourer je lahko prostorno družinsko vozilo ali delovno sredstvo za udobnejši prevoz potnikov. Foto: Citroën
Spacetourer je lahko prostorno družinsko vozilo ali delovno sredstvo za udobnejši prevoz potnikov. Foto: Citroën

Novinec v ponudbi francoskega izdelovalca predstavlja vmesni člen med enoprostorci in lahkimi gospodarskimi vozili za prevoz potnikov. Eden izmed ključnih adutov pri iskanju širšega kroga kupcev bo možnost izbire ene izmed treh dolžin.

Tri dolžine karoserije
Spacetourer XS bo tako s 4,60 metra dolžine in 1.978 litrov prostornine v prtljažniku, verjetno bližje družinskim uporabnikom. Različica M z dolžino 4,95 metra bo zagotavljala nekaj več udobja za potnike in 2.381 litrov prostornine prtljažnika. Najdaljši XL pa meri v dolžino 5,30 metra in ima prtljažnik prostornino 2.932 litrov.

Pri Citroënu zagotavljajo, da so tudi v najkrajši različici našli prostor za devet sedežev, a v štirih izvedbah opreme je le pri eni omenjeno to največje število sedežev, precej več pa je opcij s petimi, šestimi ali sedmimi sedeži.

Sedeži v drugi in tretji vrsti so vzdolžno pomični, možno je tudi spreminjati naklone hrbtnih delov. Spacetourer ima drsna bočna vrata, ki so lahko motorizirana, na zadku je mogoče tudi ločeno odpiranje zadnjega stekla

V ponudbi pet dizelskih motorjev
Za pogon spacetourerja so predvideli le dizelske motorje iz Citroënove družine blueHDi, razpon moči pri petih izpeljankah ega od 70 kilovatov (95 KM) do 132 kilovatov (180 KM). Več tehničnih podrobnosti bodo izdali v Ženevi, kjer bodo obiskovalcem pokazali tudi posebno izvedbo spacetourerja hyphen.

Vpadljivi prototip so poimenovali po francoski glasbeni skupini, ki bo sodeloval pri promociji Citroënovega novinca. Posebnost prototipa je tudi štirikolesni pogon, ki nakazuje možnost, da bodo to opcijo ponudili tudi v redni prodaji.