David Urankar se je, pravi, manekenstva lotil z vso resnostjo. Pred kratkim je sodeloval tudi s proizvajalcem spodnjega perila Lisco. Foto: Facebook/Lisca
David Urankar se je, pravi, manekenstva lotil z vso resnostjo. Pred kratkim je sodeloval tudi s proizvajalcem spodnjega perila Lisco. Foto: Facebook/Lisca
David Urankar, Martina Ipša, Aleš Smrekar
David Urankar se bo skupaj s stand-up komičarko Martino Ipša in športnim novinarjem Alešem Smrekarjem trudil premagati modro ekipo. Foto: Moja Slovenija

Urankar je bil namreč kar nekaj časa dejaven član slovenske bobreprezentance. Vožnja boba je danes bolj na stranskem tiru, pojasnjuje, a vseeno ostaja njegov hobi: "Treniram še, vsake toliko časa grem tudi z ekipo na led, profesionalno pa se s tem ne ukvarjam več. Oziroma tekmujem ne več."

Od atletike do boba, od boba do modne brvi
V pogovoru za MMC je pojasnil, da je šport že zelo dolgo del njegovega življenja: "Začel sem s košarko, nato sem bil član atletske reprezentance, državni prvak v teku na 400 metrov z ovirami, pozneje pa tudi član reprezentance v vožnji z bobom." Tudi danes ostaja zvest adrenalinskim športom: "Spomladi in poleti se rad usedem na gorsko kolo in tako sproščam adrenalin med tednom, ko sem v Ljubljani."

A zadnje čase je njegovo življenje polno predvsem manekenskih in televizijskih obveznosti. "Ob sredah vodim vreme (v oddaji Dobro jutro, op. a.), ob četrtkih nagradno igro Zbudi se, Slovenija, vodim tudi žrebanje Deteljice in občasno Lota," našteva svoje RTV-jevske obveznosti.

Rad ima objektive, všeč so mu ljudje
"Rad imam objektive, tako televizijske kot fotografske, tako da mi je tako delo res v užitek," pravi in dodaja, da mu je pri manekenstvu všeč tudi to, da ima priložnost spoznati veliko novih ljudi in novih znamk. Ker si v manekenskem svetu res želi ostati, si delo išče tudi v tujini - kot nam je pojasnil, mu delo zunaj meja Slovenije pomaga iskati agencija z Dunaja. Nazadnje smo ga sicer lahko videli v kampanji za moško kolekcijo spodnjega perila Lisce. "V Sloveniji je par dobrih moških modelov," pa pravi o svojih "tekmecih" - ki pa jih sam vidi malce drugače: "Jaz tega ne vidim kot konkurenco, ker na koncu vedno odloča naročnik, kdo je njemu bolj simpatičen in kdo spada v zgodbo kampanje."

"Na splošno sem tak človek, da se vsega, česar se lotim, lotim resno," še pravi. Razkril pa nam je tudi, da je njegova največja želja voditi svojo lastno oddajo: "To so moje velike sanje." A pot do tja je še dolga. "Mislim, da moram do takrat še nekaj žgancev pojest," je v smehu še dejal simpatični mladenič, za katerega bodo gledalke in gledalci lahko v soboto navijali v oddaji Moja Slovenija. Skupaj s stand-up komičarko Martino Ipša in športnim novinarjem Alešem Smrekarjem se bo namreč trudil premagati modro ekipo, v kateri bodo raper Zlatko, atletinja Brigita Langerholc in igralka Tina Gorenjak.