Kot je dejala Eva, se je slovenska postava na velikem odru potrudila po svojih najboljših močeh. Foto: EPA
Kot je dejala Eva, se je slovenska postava na velikem odru potrudila po svojih najboljših močeh. Foto: EPA
Eva Boto
Sobotni evrovizijski finale bo minil brez slovenske udeležbe. Foto: Reuters
Eva Boto
Eva in druga dekleta so po mnenju Vardjana svojo delo opravile vrhunsko. Foto: EPA
Eva Boto
Slovenska delegacija na čelu z Evo Boto se vrača v ponedeljek, 28. maja, v poznih večernih urah. Foto: EPA

"Ampak vseeno mislim, da smo bile enkratne. Potrudile smo po svojih najboljših močeh, ampak je bila, kot je videti, konkurenca tako močna, da nam letos ni uspelo," je še dejala 16-letna Korošica, najmlajša letošnja udeleženka na velikem evrovizijskem glasbenem spektaklu v Bakuju.

Na odru so z Evo stale še njene spremljevalne vokalistke v postavi: Sandra Feketija, Ana Bezjak, Katja Koren ter Martina in Mateja Majerle. Za usklajeno gibanje na odru sta poskrbela Matic Zadravec in Erik Bukovnik, bele obleke pa so sad dela Davida Mateja Goljata.

"Mislim, da je lahko Slovenija ponosna na vseh nas šest. Mislim, da je bil zelo dober odziv, ampak dobro ... Več sreče prihodnjič," je v smehu sklenila Eva. Slovenska predstavnica se je na 57. izboru za pesem Evrovizije v polfinalu predstavila s pesmijo Verjamem, pod katero sta se kot avtorja glasbe podpisala Vladimir Graić (avtor zmagovalne pesmi iz leta 2007 Molitva, ki jo je zapela Marija Šerifović) in Hari Mata Hari (pevec, ki so ga ljubitelji Evrovizije vzljubili s pesmijo Lejla, ki jo je predstavil leta 2006), besedilo za pesem pa je napisal Igor Pirkovič.

Eva si je pred nastopom vzela čas in spregovorila nekaj besed tudi za MMC: Ne bodite živčni, jaz nisem!

"Razočarani smo, ker se nismo uvrstili v finale, saj smo računali, da se bodo z območja nekdanjih skupnih držav uvrstile tri države in da bo med njimi tudi Slovenija," je po drugem polfinalu za MMC razplet pokomentiral član slovenske evrovizijske delegacije in odgovorni urednik Razvedrilnega programa Vanja Vardjan.

Skladno s pravili Evropske radiodifuzne zveze (EBU) je ves videomaterial omejen na največ dve minuti. Hvala za razumevanje!

"Moram pa poudariti, da so vsa dekleta opravila svojo vlogo izvrstno," je še dejal Vardjan in dodal: "Eva je razočarana, saj je težko izvajalcu, potem ko sliši vse pesmi in se zaveda moči svoje pesmi, da ostane brez finala."

Dogajanje v Bakuju lahko spremljate na uradni strani Eve Boto na Facebooku.

Kot je znano, so glasovi žirije in ljudstva odločili, da v sobotni finale potujejo Litva, Bosna in Hercegovina, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta in Turčija.

Evin nastop si lahko znova ogledate spodaj.