Eva je zjutraj le še pomahala v slovo in se napotila svoji bakujski izkušnji naproti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eva je zjutraj le še pomahala v slovo in se napotila svoji bakujski izkušnji naproti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren
Slovenska moč na letošnji Evroviziji: (od leve proti desni) Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Eva Boto
Eva je bila že v jutranjih urah povsem nasmejana in sproščena. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Ne bom rekla, da sem zdaj pred odhodom nervozna, bolj gre za pričakovanje, ko komaj čakaš, da vidiš, kakšen svet je tam. Jaz res komaj čakam, da bom tja prišla in da bom videla letališče in pozneje Kristalno dvorano," je bila že navsezgodaj sproščena in nasmejana Eva. "Jaz grem tja z občutkom, da je to moja največja izkušnja v življenju, in bom vzela to kot izziv. Enostavno bom poskusila v tem uživati in se potruditi po svojih najboljših močeh," je še nadaljevala Eva.

V družbi svojih spremljevalnih vokalistk je naš letošnji up na izboru za pesem Evrovizije na Letališču Jožeta Pučnika opravila še zadnje pogovore za predstavnike sedme sile. Za MMC je med drugim izdala, da bo njena obleka, za katero vemo, da bo dolga in bele barve, okrašena še z rožami. "Po mojem jo bo varoval Aleksander ali pa Andrej Hofer. Če jo bom jaz, dvomim, da bo ostala cela (smeh). Ne, saj ne. Normalno, zelo jo bomo varovali, da bo ostala takšna, kot mora biti."

Za tedni napornih priprav in promocij pa je prišel danes tudi čas, da se do 28. maja, ko se vrne nazaj v Slovenijo, poslovi od svoje družine. "Najtežje se je bilo posloviti z družino. Normalno jih bom pogrešala, ko me bodo gledali pred ekrani. Sestra pa pride zadnji teden, tako da 'fajn'. Bom med nastopom v dvorani imela tudi svojo sestro," je bila vidno presrečna Eva.

A bojazni, da bi sploh lahko razmišljala o domotožju, ni, saj je ob njej utečena evrovizijska vokalna spremljava, v sestavi Sandra Feketija, Katja Koren, Ana Bezjak, Martina in Mateja Majerle. Peterica je tako kot Eva danes oddala svoje kovčke na letališču in skupaj z komentatorjem obeh polfinalov in finala Andrejem Hoferjem, vodjo slovenske evrovizijske delegacije Aleksandrom Radićem in producentko Mico Puc Ornik odletela proti Dunaju. Tam jih je čakala še ura in pol čakanja do naslednjega poleta, ki jih bo popeljal v letošnjo evrovizijsko meko.

Finale (26. maja), ki se bodo začeli ob 21. uri, boste lahko letos spremljali na na 1. programu Televizije Slovenija, na 2. programu Radia Slovenija, Valu 202 in na Radiu Maribor. Prvi in drugi Evin polfinalni večer (22. maja in 24. maja) pa boste lahko spremljali na 2. programu Televizije Slovenija.
Dogajanje v Bakuju boste lahko spremljali na straneh MMC-ja in na uradni strani Eve Boto na Facebooku.

Na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije, ki bo potekal med 23. in 26. majem v novi Kristalni dvorani v Bakuju, se bo naša predstavnica s pesmijo Verjamem - pod katero so se kot avtorja glasbe podpisala Vladimir Graić in Hari Mata Hari ter kot avtor besedila Igor Pirkovič - prvič predstavila na evrovizijskem odru na drugem predizboru, 24. maja, pod zaporedno številko devet.

Spodaj si lahko ogledate še Evin zadnji pogovor za MMC pred odhodom in nekaj fotoutrinkov z Letališča Jožeta Pučnika.