Dekleta in en fant so se že tretje leto zapored pomerili v teku v petkah. Petke morajo biti visoke najmanj osem centimetrov. Foto: MMC RTV SLO
Dekleta in en fant so se že tretje leto zapored pomerili v teku v petkah. Petke morajo biti visoke najmanj osem centimetrov. Foto: MMC RTV SLO
Hiter tek v petkah je terjal tudi padce

Kot je za MMC pojasnila Nina, se tudi v prostem času rekreativno ukvarja s tekom. Tudi letos je za tek obula čevlje z osemcentimetrsko petko, ki so ji že pred enim letom prinesli srečo. In kako bo unovčila nagrado? "To pa naj bo še skrivnost," je dejala Nina.

V središču Ljubljane je potekal že tretji tek v petkah, ki ga prireja ženska revija Cosmopolitan. Več kot 20 tekmovalk se je pomerilo (tekle so na razdalji 100 metrov) sprva v polfinalnih tekih (v prvem teku je slavila tudi kasnejša absolutna zmagovalka Nina, v drugem pa Anita Šepec), 10 najboljših pa se je pomerilo še v finalu.

V videu si lahko ogledate tekmovalke v vseh treh tekih pri teku čez ciljno črto ter izjavi zmagovalke Nine Pučko in edinega moškega predstavnika Denisa.

Med dekleti tudi pogumni moški predstavnik
Med dekleti pa se je za startno črto znašel tudi moški predstavnik Denis, ki si je posebej za to priložnost dal izdelati čevlje po naročilu. Kot je povedal, je dekleta "zaradi lepšega razgleda spustil naprej", za trening pa ni imel časa, saj je tudi on "podlegel" košarkarski vročici, ki v teh dneh vlada v Sloveniji.

Poleg glavne nagrade 1.000 evrov pa so organizatorji z enoloteno naročnino na revijo nagradili še tekmovalko z najvišjimi petkami. Nina Pečenko je namreč obula čevlje z 12,2 centimetrov visoko peto, nagrado za najboljši stil pa je prejela Nataša Kerezovič.

Dekleta (in fant) so tekmovanje vzeli zelo resno, zato niso manjkali (kot si lahko ogledate v videu) niti padci, a k sreči hujših poškodb ni bilo. Tek je znova v središče prestolnice privabil veliko ljudi, dekleta pa je vzpodbujal tudi ljubljanski župan Zoran Janković.


Hiter tek v petkah je terjal tudi padce