Za zabavo, ki jo je obljubljal župan, so poskrbeli člani Big foot mame. Pred njimi pa so zbrane že zabavali člani skupine Leeloojamais. Foto: MMC RTV SLO
Za zabavo, ki jo je obljubljal župan, so poskrbeli člani Big foot mame. Pred njimi pa so zbrane že zabavali člani skupine Leeloojamais. Foto: MMC RTV SLO
Bruc 09
Med koncertom skupine Leeloojamais so prve vrste samevale. Foto: MMC RTV SLO
Bruc 09
Po nagovorih župana, rektorja in predstavnikov študenov so simbolično v zrak spustili bele golobe. Foto: MMC RTV SLO
Danijel, Lara Love in Jernej svetujejo brucem

Univerza v Ljubljani, Študentska organizacija Ljubljana in Mestna občina Ljubljana so okoli 15.000 novim študentom priredili popoldansko zabavo - Bruc 09. Prizorišče, ki se je temeljito napolnilo s prihodom članov skupine Big foot mama, so sprva razgrevali ritmi posavskih funkyizvajalcev Leeloojamais. "Imejte se radi, bodite vztrajni in delajte vse tisto, kar so vam rekli, da ne smete," je novopečenim študentom svetovala pevka skupine Lara Love.

V uro dolgem programu so Brežičani predstavili mešanico svojih prvencev, med drugim Modeli, Ne zameri mi in Povej mi. V repertoar so vključili tudi priredbo skupine Destiny Child Bootylicious, pozabili pa niso niti na najbolj svežo Neki zame, ki je po 45 minutah nastopa požela prve aplavze.

Če se je Lara trudila, da bi v prve vrste spravila zbrane, prikovane ob stojnice, je že prva pesem ene najbolj priljubljenih slovenskih rockskupin napolnila Prešernov trg. S Črnim tulipanom, Malo ninfomanko in Oklepom se je zabava ob treh popoldne dobro začela. "Želim jim dobro zabavo in da ne bodo preveč za knjigami," je nasvet za nove bruce MMC-ju zaupal kitarist skupine Big foot mama Danijel.

Poglejte si še, kaj so novim brucem svetovali kitarist skupine Big foot mama, pevka Leeloojamaisa Lara Love in predsednik ŠOU-a v Ljubljani Jernej Štromajer.

Formalni del začel zabavo
Najprej so obiskovalci na odru, ki so ga nato zasedli člani skupin Leeloojamais in Big foot mama, pozdravili vse dekane in dekanje Univerze v Ljubljani (UL). Mednje so nato skupaj prikorakali župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovć, stara rektorica UL-ja prof. dr. Andreja Kocjančič, novi rektor prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik in predstavnika študenov: predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Jernej Štromajer in predsednik Študentskega sveta Univerze v Ljubljani Nejc Brezovar.

Župan Janković jim je zaželel prijetno bivanje in študij v prestolnici. Njegovim željam se je pridružil tudi novi rektor. "Dragi bruci in brucke, začnite praznovanje. Naj se žur začne," je bil slikovit Pejovnik, ki se je pošalil, da je tudi on bruc, in sicer "rektorski bruc". Pozivu je takoj sledil komentar župana, ki je poudaril, da se naj začne zabava v "najlepšem mestu na svetu".

Utrinke z dogajanja si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Danijel, Lara Love in Jernej svetujejo brucem