Novinarska konferenca Misija Ema 2012 je postregla z imeni skladb in avtorjev. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Novinarska konferenca Misija Ema 2012 je postregla z imeni skladb in avtorjev. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Ustvarjalci izbora Misija Ema 2012 so na tiskovni konferenci v ljubljanskem klubu Cirkus predstavili vse avtorje skladb na letošnjem izboru.
Prav tako so prvič javno predvajali odlomke skladb, ki jih bodo na izboru Misija Ema 2012 prepevale Eva Boto ter Nika in Eva Prusnik.

Skladbe bodo premierno predstavljene jutri, v petek, 17. februarja, ob 18. uri na Valu 202.
Zaradi slabe kvalitete posnetkov smo izseke, ki so jih predvajali na današnji tiskovni konferenci, iz našega portala umaknili.
Hvala za razumevanje, MMC

Eva Boto ter Nika in Eva Prusnik bodo na Emi predstavile po tri skladbe. Botojeva bo nastopila pod zaporednimi številkami 1, 3 in 5. Dvojčici Prusnik pa pod zaporednimi številkami 2, 4 in 6.

"Izvajalke bodo najprej odpele svoje tri pesmi. Nato bodo sodniki ocenili te tri nastope obeh izvajalk. Sočasno bo tudi televovting vseh šestih skladb - torej treh skladb obeh izvajalk. Glede na glasovanje sodnikov in glasovanje gledalstva se bo ugotovilo, katera skladba od obeh izvajalk je najboljša. Potem sledi še en nastop od izvajalk, ki bodo zapele najboljšo pesem po izboru sodnikov in gledalcev oz. poslušalcev. Po tem superfinalnem nastopu sledi čisti televovting," je pojasnil odgovorni urednik Razvedrilnega programa RTV Slovenija Vanja Vardjan.

Sicer pa se napetost pred 26. februarjem, ko bo ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija končni izbor naše predstavnice na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2012, stopnjuje.

Večer bo prepleten z mnogimi glasbenimi točkami, med katerimi bo na odru Misije Ema 2012 nastopila tudi zmagovalka francoskega izbora za Pesem Evrovizije, med gostjami pa bo tudi nekdanja evrovizijska zmagovalka in lanskoletna predstavnica, Maja Keuc. Gostitelj večera bo tudi tokrat Klemen Slakonja, ki bo poskrbel za sproščen in zabaven nedeljski večer - a o sami vsebini še skrbno molči.

Skladbe za Evo Boto

NASLOVAVTOR GLASBEAVTOR BESEDILAAVTOR ARANŽMAJA
RUN

Christina Schilling,
Camilla Gottschalck,
Henrik Szabo,
Daniel Nilsson,
Søren Bundgaard

Christina Schilling,
Camilla Gottschalck,
Henrik Szabo,
Daniel Nilsson

Gaber Radojević
VERJAMEMVladimir GraićIgor PirkovićVladimri Graić
A SI SANJAL MEMatjaž VlašičUrša VlašičMatjaž Vlašič, Boštjan Grabnar

Skladbe za dvojčici Prusnik

NASLOV SKLADBEAVTOR GLASBEAVTOR BESEDILAAVTOR ARANŽMAJA
KONICHIWABilbi, Gregor StermeckiBilbi, Gregor StermeckiTeodor Amanović - Toš
LOVE HURTSChiron MorpheusChiron MorpheusIztok Turk
MALO SREČEMagnificoBarbara PešutSchatz!