Perpetuum Jazzile bodo novo leto preživeli s svojci, ki se jim sicer skozi leto zaradi pomanjkanja časa bolj malo posvečajo. Foto: Stane Sršen
Perpetuum Jazzile bodo novo leto preživeli s svojci, ki se jim sicer skozi leto zaradi pomanjkanja časa bolj malo posvečajo. Foto: Stane Sršen
Perpetuum Jazzile
Skupina ima tedensko dve vaji po dve uri, pred velikimi projekti pa tem dodajo intenzivne vaje ob koncih tedna, ki trajajo tudi po osem ur dnevno. Foto: Perpetuum Jazzile

Kot je v MMC-jevi spletni klepetalnici odkril predsednik zbora in menedžer zasedbe, je organizacija koncerta v Stožicah ta trenutek zelo oddaljena: "Akustiko smo v Stožicah sicer že izmerili in je žal povsem neprimerna - ocena je, da bi bil potreben za ureditev tovrstnih razmer v dvorani okoli milijon evrov velik vložek."

Dobro pojete? Bi želeli postati član PJ-ja? V spletnem klepetu se nahaja odgovor, kako postati član vokalne zasedbe.

Usklajevanje tako velike skupine, kot je Perpetuum Jazzile, v kateri je trenutno 55 članov, je po besedah predsednika in menedžerja zbora Boštjana Usenika zelo zahtevno: "Veliko je odpovedovanja in podrejanja skupnim ciljem, ampak ker imamo tudi skupno željo ustvarjati dobro glasbo, vse to gre." Člani skupine se med seboj dobro razumejo, med nekaterimi člani pa se je razvila tudi ljubezen: "Tudi take vezi se spletejo, seveda ... in tudi poroke in naraščaji se dogajajo."

Člani zasedbe brez plačila
Ponudbe za nastop skupine dežujejo z vseh strani, a, kot je poudaril Boštjan, je precejšen prepad med samimi vabili in željami, ter dejanskimi oprijemljivimi koraki: "Spraviti tak korpus, kot je PJ, na drug konec sveta je seveda zelo velik ne samo logistični zalogaj, temveč tudi stroškovni, zato se pri marsikateremu organizatorju prav tu zatakne." Skupina, ki je pred kratkim doživela velik uspeh na Otoku, se bo morda kaj kmalu tja vrnila, saj ima ena izmed britanskih televizij veliko željo povabiti Perpetuum Jazzile na svoj božični televizijski šov.

Enega izmed uporabnikov je zanimalo, ali pevci in pevke prejemajo plačilo ali kakšna nadomestila? Boštjan je odgovoril, da tako pevci in pevke kot preostali člani ekipe ne prejemajo plačila, saj prihodke od koncertov v celoti vlagajo v produkcijo novih projektov.

PJ kmalu na afriških tleh?
Po Boštjanovih besedah se bo velika želja zasedbe, da bi nastopili na afriških tleh s svojo Africo, s katero so postali svetovno znani, morda kmalu uresničila: "Čakam na odgovore iz Kaira, kjer bi PJ radi imeli v programu svojih najpomembnejših medijskih nagrad."