Prešernov trg je bil že pred nastopom Čukov, nedeljskih 'zvezd večera', močno napolnjen. Foto: MMC RTV SLO
Prešernov trg je bil že pred nastopom Čukov, nedeljskih 'zvezd večera', močno napolnjen. Foto: MMC RTV SLO
Narodno-zabavne viže sredi Ljubljane

Po sobotnem nastopu dalmatinske zvezdnice Severine so Prešernov trg na nedeljski večer zasedle domače viže v izvedbi Modrijanov in Čukov.

Praznični spored na Prešernovem trgu že tradicionalno zaznamujejo nastopi pevcev in skupin zabavne glasbe. Koncerti ob koncu "veselega decembra" so dobra priložnost za srečanje s prijatelji in znanci ter uživanje ob zabavnem programu, so zapisali na spletni strani občine Ljubljana, kjer za prihodnje dni napovedujejo nastope Alye in Jana Plestenjaka (28. december), Nuše Derende in skupine Kingston (29. december), Rebeke Dremelj in zasedbe Karma (30. december) ter Natalije Verboten in rockerjev Šank Rock, ki bodo popestrili prvi večer novega leta. Praznično dogajanje na "Prešercu" bo sklenil Hari Mata Hari z nastopom 2. januarja.

V novo leto (znova) z Danijelo
Spored silvestrovanja na Prešernovem trgu je vsako leto namenjen najširšemu krogu obiskovalcev in je zasnovan tako, da se bodo zabavale vse generacije. Letos bodo za "glasbeno opremo" poskrbeli Tabu, Alenka Godec s skupino, Victory in Danijela. S Prešernovega trga se ponuja tudi najlepši pogled na ognjemet, ki bo ob polnoči z Ljubljanskega gradu razsvetlil nebo nad Ljubljano in oznanil vstop v novo leto.

Med sprehodom po središču Ljubljane smo v kamero ujeli nekaj domačih viž, s katerimi so občinstvo, ki je napolnilo Prešernov trg, za nastop Čukov ogrevali Modrijani, štiričlanska fantovska glasbena zasedba, ki igra in ustvarja na področju narodno-zabavne glasbe, s prepevanjem "a cappella" pa ohranjajo tudi slovensko ljudsko glasbeno izročilo, kot so zapisali na svoji spletni strani.

Narodno-zabavne viže sredi Ljubljane