Zaradi ljubezni do plesa in glasbe se je rade volje udeležil turnirja Zvezde plešejo v oddaji Spet doma. Te izkušnje Saša ne bo nikoli pozabil. Foto: Milan Fras
Zaradi ljubezni do plesa in glasbe se je rade volje udeležil turnirja Zvezde plešejo v oddaji Spet doma. Te izkušnje Saša ne bo nikoli pozabil. Foto: Milan Fras

Simpatični voditelj, ki se v prostem času ukvarja z raziskovanjem slovenskih ljudskih plesov in kostumov - osnovnih plesnih korakov pa uči več kot dvajset nadobudnih folklornikov - je v MMC-jevi klepetalnici odkril, da zelo rad pleše, glasba pa ga ne pusti na miru. Saša je odkril tudi, ob kakšni glasbi se najbolj znori: "Če je plesna energija na vrhuncu, potem se največkrat vrti David Guetta ... če sem melanholične volje, potem so tu Sade, Mariza, Katalena, Sting ... Tudi klasika mi ni tuja."

Radio ali televizija?
Kateri izmed medijev pa je Sašu, ki poleg vodenja Poročil dela tudi kot moderator na Radiu Slovenia International ter novinar in voditelj na Televiziji Maribor, bolj všeč: "Radio je moja prva ljubezen in brez njega bi težko. Televizija pa združuje vse, kar rad počnem. Delo z ljudmi, na terenu, nastopanje ..."

Delo v medijih je po Saševem mnenju zahtevno, saj si vedno na očeh javnosti, poleg tega pa je delavnik nestalen. Kljub temu voditelj uživa v svojem delu, ki ponuja veliko lepih trenutkov: "Smeha pa je vedno veliko ... po navadi takrat, ko kamero ugasnejo oziroma ko rdeča lučka v studiu več ne gori."

Voditelj, ki dela tako v Ljubljani kot v Mariboru, stanuje v Mariboru, kadar vodi poročila, pa se za nekaj dni nastani v prestolnici. Drugače v službo najraje hodi peš, saj je to odlično za prevetritev možganov. Kakšen je Sašev delavnik, kako kombinira tri službe med seboj in celoten klepet, v katerem je Saša dal izčrpne odgovore, si lahko preberete tukaj.