Anjo Tomažin Križnik je v oddaji TLP zamenjala Taja Zuccato, saj je Anja odšla na porodniški dopust. Novembra se ji je namreč rodila hči Lilu. Foto: RTV SLO
Anjo Tomažin Križnik je v oddaji TLP zamenjala Taja Zuccato, saj je Anja odšla na porodniški dopust. Novembra se ji je namreč rodila hči Lilu. Foto: RTV SLO
Zoran Jankovič
Leto 2006 mu bo zagotovo ostalo v lepem spominu. Najprej se mu je rodila vnukinja Julia, nato pa je postal ljubljanski župan. Foto: RTV SLO
Uroš Zorman
Rokometaš Uroš Zorman si bo leto 2006 gotovo dobro zapomnil, saj je februarja postal očka malega Maksa, julija pa je skočil v zakon. Foto: RTV SLO
Urška Bačovnik
Tudi politiki se lahko zaljubijo. Dokaz: Janez Janša in njegova mlada zdravnica Urška Bačovik. Foto: RTV SLO
Natalija Verboten
letos je Natalija našla novo ljubezen in praznovala okroglo obletnico - 30. rojstni dan. Foto: RTV SLO
Tina Maze
Romanca najlepše slovenske smučarke Tine Maze in Mihaela Toscha je bila bolj kratkotrajne narave. Foto: EPA
Tina Jarc Šifrar in Peter Poles
Da ni samo odličen televizijski voditel pač pa da zna tudi dobro migati z boki, je Peter Poles dokazal z osvojitvijo turnirja Zvezde plešejo. Foto: RTV SLO
Atomik Harmonik
Atomičnim harmoničarjem je po Špelci ušla tudi Iris, Mateja Vuk -Tejči pa, kot kaže, za zdaj ostaja del ena najbolj priljubljenih slovenskih skupin, ki je z novo pevko že izdala nov album. Foto: RTV SLO

V iztekajočem se letu štorklje niso bile zaposlene samo v Hollywoodu, saj so tudi bolj ali manj znanim Slovenkam in Slovencem pridno prinašale dojenčke.

Drugega vnuka se je sredi januarja razveselil Zoran Janković. Njegov najmlajši sin Jure in njegova žena Vesna Dolenc Janković sta dobila hčerko Julio, ki se je pridružila dveletnemu bratcu Valu. Rokometašu Urošu Zormanu se je februarja rodil prvi otrok, sin Maks. Prav tako februarja se je rodil Črt, sin Maše Derganc in Boruta Veselka. Igralca že imata hči Izo, ki je stara skoraj tri leta. Lina Ekart Babić se je pridružila bratcu Filipu in mami Ivi ter očetu Primožu. Govorice o težavah v zakonu pevke Pike Božič in njenega moža, hokejista Dejana Kontreca, so po 19. aprilu, ko se jima je rodil sin Taj - zelo se ga je razveselila tudi petletna sestrica Liu - kar nekako potihnile.

Rodila je tudi nekdanja smučarka iz Mojstrane Alenka Dovžan, ki je svojega sina poimenovala Luka. Nekdanji smučarski skakalec Franci Petek in žena Polona sta dobila tretjega otroka; Julija se je poleti pridružila Vidu in Izi. Mali Ani, ki se je poleti rodila pevki Sandri Zupanc - Sendi, je glasba položena že v zibelko, saj je tudi njen očka, Adam Klemm, glasbenik. Pika Bikar Kern se je septembra rodila 32-letni Vrhničanki Alenki Bikar, nekdanji najboljši slovenski športnici, in njenemu dolgoletnemu spremljevalcu Marjanu. Malega Matjaža se je 26. oktobra razveselila klovnesa Eva Škofič Maurer, novembra pa je hči rodila priljubljena televizijska voditeljica Anja Tomažin Križnik. Z možem Matejem sta deklico poimenovala Lilu. Igralec Jernej Šugman in njegova žena Andreja pa sta svojo hči poimenovala Sofija.

Koga lahko pričakujemo v letu 2007?
Kot kaže, tudi v prihajajočem letu ne bo pomanjkanja slovenskega zvezdniškega naraščaja, saj otroka poleg igralskega para Nataša Barbara Gračner - Branko Šturbej pričakuje tudi igralka Alenka Tetičkovič. Ta je svojega partnerja našla v enem izmed kandidatov za sanjskega moškega. Televizijska voditelja Petra Kerčmar in Uroš Slak naj poroke še ne bi načrtovala, otročiček pa je kljub temu že na poti. V začetku leta 2007 pa svojega drugega potomca z ženo Moniko pričakuje Zmago Jelinčič. Za poslanca bo to sicer že tretji otrok.

Poroke (in zaroka) v letu 2006
Junija se je na gradu Podvin s poslovnežem Rokom Vodnikom poročila Ajša Šunjič. Potem ko se jima je februarja rodil sin, sta julija na Otočcu v zakonski stan skočila Uroš Zorman in njegova dolgoletna partnerica Katja Gačnik. Na začetku septembra sta si večno zvestobo obljubila visoko noseča manekenka Maja Bulc in Sebastjan Raspopović. V začetku decembra pa se je s skoraj dvajset let mlajšo Majo Hribernik zaročil legendarni slovenski pevec in član New Swing Quarteta, Oto Pestner.

Ljubezen je v zraku ...
Za najodmevnejšo romanco letošnjega leta je poskrbel kar slovenski premier Janez Janša, ki je svojo izbranko, 28-letno zdravnico Urško Bačovnik, slovenski javnosti predstavil na proslavi ob dnevu reformacije. O romanci, ki naj bi se začela okoli novega leta, razen tega da zaljubljenca druži tudi ljubezen do gora in plezanja, ne vemo prav veliko, saj o svoji ljubezni ne želita govoriti. Prav tako skrivnostna sta Lado Bizovičar in Katarina Čas, ki ne želita niti potrditi tega, kar čivkajo že vrabci na strehi, da sta namreč par. Na začetku leta se je z dolgoletnim partnerjem razšla Natalija Verboten, ki ni dolgo ostala samska. Srečo je našla v objemu pet let mlajšega Dejana Bojiča. Amorjevi puščici nista mogla uiti niti Steffanio in Mirna Reynolds. Poleti smo izvedeli, da se je ljubezen vnela med sanjsko žensko in Playbojevo zajčico Nino Osenar ter bobnarjem skupine Leelojamais Ivom Rimcem. Letos njalepši Slovenki Iris Mulej, ki se je s svetovnega izbora najlepše Zemljanke vrnila razočarana, pa je nasmeh na obraz vrnila ljubezen v podobi Jureta Zorčiča.

Ločitve
Leta 2006 se slovenski estradniki niso samo zaljubljali. Nekateri izmed njih so se tudi razšli in lahko upajo, da bodo novo ljubezen našli v novem letu. Špelo Grošelj, ki se je javno poljubljala z Domnom Kumrom, je zaradi tega zapustil njen Mitja. Vendar ne za dolgo, saj sta spet skupaj in menda še bolj zaljubljena kot prej. Kljub govoricam o morebitni poroki je konec tudi večletne zveze med glasbenico Tinkaro Kovač in Andreo Flegom. Med najbolj svežimi "ločenci" naj bi bila sicer sveže zaljubljena smučarka Tina Maze in 29-letni Ptujčan Mihael Tosch. Njune ljubezni je, kot kaže, konec še pred iztekom leta 2006.

Plesali so in plesali …
V finalu turnirja Zvezde plešejo, ki je potekal v oddaji Spet doma sta nastopila dva para, Peter Poles in Tina Jarc Šifrar ter Sebastian in Daniela Pekič. Zmago sta si priplesala vedno nasmejani in domislic polni tv-voditelj ter njegova soplesalka. Druga zmagovalca plesnega turnirja pa sta v začetku decembra postala Marko Vozelj in Maja Pucelj, ki sta v finalu premagala Gordano Grandošek in Taijija Tokuhiso. Plesali pa niso samo slavni. V Ljubljani in 35 mestih v petih evropskih državah je namreč sredi maja 23.628 mladih plesalcev zaplesalo znamenito četvorko. Ob Straussovi glasbi Fledermauss – Quadrille in pozdravih Lada Bizovičarja, Katarine Čas, Danice Simšič in Franceta Cukjatija se je množično druženje začelo.

Kadrovske zamenjave
Glasbeno sceno so v iztekajočem se letu zaznamovale »kadrovske zamenjave«. Konec marca je odjeknila novica, da skupino Atomik Harmonik zapušča mlajša izmed obeh Špel, Špela Kleinlercher. Za Špelin odhod naj bi bila "kriva" ljubezen. Špela, Jani in Frai Toni so zato začeli iskali novo okrepitev in pripravili avdicijo. V začetku aprila so prvič nastopili z novo pevko, Primorko Iris Soban iz Vrtojbe pri Novi Gorici. Vendar pa Iris ni zdržala dolgo, saj se je že konec aprila odločila, da je življenje ene najuspešnejših glasbenih skupin v Sloveniji prenaporno. Ponovno se je odprl lov na novo pevko. To je postala svetlolasa dijakinja Mateja Vuk - Tejči, ki se je skupaj z novo skladbo slovenskim poslušalcem prvič predstavila sredi septembra v oddaji TLP. Tudi nekdanja članica Špelca oz. Špela Kleinlercher se je kmalu vrnila v glasbene vode in s pomočjo producenta Raaya posnela prvo samostojno pesem in z njo zaplula v moderne vode popa.

Kadrovske spremembe pa so doživeli tudi Turbo Angelsi, ki jih je iz zdravstvenih razlogov zapustil njihov harmonikar, 24-letni Gorenjec Dejan Raj. Marjetka, Maša in Raay so zamenjavo za Dejana našli v - Dejanu. Dejan Bojanec je bil eden izmed finalistov lanske Bitke talentov v oddaji TV Slovenija Spet doma, poleg tega da odlično igra na frajtonarico, pa tudi poje.

Pri Kingstonih so dobili novega kitarista Dejana, ki je spomladi nadomestil Mika. Konec novembra pa je naloga iskanja nove pevke doletela skupino Tabu. Dosedanji glavni glas skupine, energična Nina, ima namreč težave z glasom in se bo za nekaj časa morala odpovedati petju, vendar pa bo še naprej sodelovala s tabujevci, ki pripravljajo gradivo za nov album.

T. V.