Tinkara Kovač, Slavko Ivančič, Andraž Hribar in Anika Horvat so nam krajšali minute med petnajstminutnim glasovanjem. Foto: MMC RTV SLO
Tinkara Kovač, Slavko Ivančič, Andraž Hribar in Anika Horvat so nam krajšali minute med petnajstminutnim glasovanjem. Foto: MMC RTV SLO
Lorella Flego in Peter Poles
Lorella in Peter sta na oder priplesala, na njem kraljevala, vmes igrala in na koncu prepustila soj žarometov zmagovalcem. Foto: MMC RTV SLO
Revijalni kvartet za MMC
Voditelja za MMC

Plakate 31. izvedbe festivala so krasila le štiri imena, čeprav je bilo vseh nastopajočih štirinajst. Sprehod Lorellinih rok pa pianinu in Petrovih po klarinetu je naznanil prihod povratnikov na oder MMS-a.

Nasmeh poletnih dni, Trava, Baila, baila, baila, Še si tu, Črta so le nekatere izmed pesmi, ki jih je zapel kvartet. S petkratnim zmagovalcem festivala smo se pogovarjali pred njegovim nastopom, v katerem je priznal, da slovenska glasbena scena nujno potrebuje prevetritev. "Generacije se menjajo, kar spoštujem in je super in mi 'ta stari' se moramo sprijazniti, da mladi prihajajo. Navdušen sem nad določenimi imeni. Je pa res, da so ljudje navajeni na imena in tudi oni bodo nekoč," je povedal Slavko in napovedal, da se že prihodnje leto namerava spet vključiti v boj za osvojitev nagrade Melodij morja in sonca.

Andraž pred nastopom za MMC

Na sceno pa se z revijalnim nastopom počasi, po rojstvu otroka, vrača tudi Tinkara Kovač in napoveduje izid albuma največjih hitov. Za Aniko pa bodo festivalski oboževalci lahko stiskali pesti že čez dva meseca na Slovenski popevki.

Skozi večer sta nas popeljala Lorella in Peter
Prekaljena znanca malih zaslonov Lorella in Peter sta znova dokazala, kako pomembno je za dve in pol urno prireditev, da jo povezuje par, ki v scenarij vnaša sproščenost in lahkotnost. "Voditelju se posveča prevelika pozornost, on je tisti, ki mora speljati stvari, je povezovalni člen," je bil skromen Peter. Sicer brez "stalnih" partnerjev Maria Galuniča in Bernarde Žarn sta Primorka in Velenjčan na trenutke žela večje ovacije občinstva kot nekateri izmed nastopajočih. "Sem ga terala, veliko je bilo vaj, veliko je bilo priprav," je priznala Lorella.

"V zadnjih dneh sva razmišljala o tem, da bi ne bi bilo slabo, če bi naredila, kaj skupaj," je na vprašanje, ali se obeta kakšna skupna oddaja, odgovoril Peter in v istem trenutku vprašal sovoditeljico: "Kako je zdaj z Bleščico?" Voditelja sta scenarji za prireditev krojila sama. "Včasih ti napišejo scenarj in te že v začetku zelo omejijo tu so nam res dali proste roke," je razložil Poles.

Revijalni kvartet za MMC
Voditelja za MMC