Rok Kužel je večino dni v tednu na radiu, v ponedeljek in torek pa na televiziji. Foto: Tina Ramuljkič/Stop
Rok Kužel je večino dni v tednu na radiu, v ponedeljek in torek pa na televiziji. Foto: Tina Ramuljkič/Stop
Dobro jutro
Rok ob kavici s sodelavkami iz jutranjega programa Televizije Slovenija. Foto: Tina Ramuljkič/Stop

24-letni Cerkljan je sprva delal na lokalnem radiu v Cerknem, nato na radiu v Kopru, študij na Fakulteti za družbene vede, natančneje komunikologije (tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi) pa ga je pripeljal v prestolnico. Rok že šest let dela na Valu 202, pred letom dni pa so ga povabili še na televizijo.

"Radio je bolj intimen. Če delaš oddajo zvečer si v studiu le ti, tvoj gost in tehnik nekje daleč. Radio je po eni strani večji izziv kot televizija, saj ni slike in moraš vse narediti z glasom," je za MMC dejal Rok. Se vidi v prihodnosti na radiu ali na televiziji? "Televizija je privlačna, vendar pa moraš iti zjutraj v masko in biti vedno urejen, na radiu ni pomembno to, kako si oblečen. Zame bi bila najboljša kombinacija obojega. V prihodnosti se vidim v medijih in upam, da me tu vidijo tudi drugi," je v smehu dodal.

Avtomobilski navdušenec
Rokova strast so avtomobili: "Zelo rad se vozim, tudi čez cesto v trgovino se rad peljem, le da sem za volanom. Včasih rad tudi malce bolj pritisnem na plin, za adrenalin." Njegovo navdušenost nad hitrostjo pa so že dvakrat "na radar ulovili" tudi možje v modrem. "Ja, obakrat sem bil s službenim avtomobilom, vendar sem kazni plačal sam, da ne bo pomote," je pojasnil. Sicer je Rok bolj poletni tip človek, rad ima morje in sonce, vendar pa (kot se za Cerkljana tudi spodobi) rad tudi smuča.

Pozabil je iti v službo
Ko smo ga povprašali po kakšni zanimivi dogodivščini, se je spomnil nekega nedeljskega jutra. "V soboto zvečer sem šel z družbo na par pijačk in ko sem prišel domov, sem z mislimi na dolg nedeljski spanec izklopil telefon. Pozabil sem namreč, da naslednje jutro delam na radiu." Ko se je v nedeljo okrog 10.00 zbudil in prižgal telefon, ga je čakalo kar nekaj sms-sporočil od urednika in sodelavcev, ki so morali zanj poiskati zamenjavo. "Moram pa reči, da so bili kar prizanesljivi, ni bilo nekih sankcij."

Rok: Miša Molk je popolna voditeljica
"Morda se vam bo zdelo nenavadno, da je moj idol ženska, in ne moški, kot bi marsikdo pričakoval. Zame je kot televizijska osebnost gotovo najboljša Miša Molk. Vsakič znova me fascinira. Iz gostov zna izvleči tisto, kar drugače ne bi povedali. Njen glas pa je pika na i," je sklenil Rok.

A. M.