Rok je nastop v polfinalu Evrovizije označil za lepo izkušnjo. Foto: EPA
Rok je nastop v polfinalu Evrovizije označil za lepo izkušnjo. Foto: EPA
Slavje
Veliko slavje desetih pofinalistov, ki jim je uspelo dobiti vstopnico za finale, je žal minilo brez slovenske udeležbe. Foto: EPA

Slovenskim predstavnikom na izboru za pesem Evrovizije ansamblu Roka Žlindre in Kalamarov se žal ni uspelo uvrstiti v sobotno finale. "Z nastopom smo zelo zadovoljni, ker je šlo tako kot je moralo biti," je v pogovoru še povedal Rok.

Kot je še povedal vedno nasmejani harmonikaš so ga nekateri izmed polfinalistov s svojimi (ne)uvrstitvami v finale kar presenetili. "Najbolj mi je ostala v spominu Nizozemska, oni se niso uvrstili, pa imajo po mojem kar lep komad. Bi se lahko. Uvrstila pa se je Ukrajina, ki pa po mojem nima ravno najlepšega komada," je razložil Rok in hkrati dodal: "Ampak tako je." Kot je še razkril bo v sobotnem finalu navijal za Romunijo: "Ker mi je že od vsega začetka skladba všeč. Mogoče tudi zaradi tega, ker sem jo največkrat slišal, ker so bili tik pred nami."

Ostal je lep spomin na Oslo
Za fanti in dekletom je tako zanimiva izkušnja. In po čem se bodo najbolj zapomnili glavno mesto gostiteljice izbora Norveške. "Od Osla - mesta samega si bomo kakšno stvar zapomnili. Prva kar je tista stvar, je ta velika dvorana in velik oder in pač ena lepa izkušnja v življenju," je pojasnil Rok.

Domov prihajajo v nedeljo
Slovenska enajstčlanska delegacija se vrača v Slovenijo v nedeljo okoli desete oziroma enajste ure zvečer, je dejal Rok. Do takrat pa svojim oboževalcem in domačim ljubiteljem evrovizijskega spektakla sporoča: "Imejmo se radi, držimo skupaj in tako bo Slovenija postala še bolj močna kot je in pa želim si da bi še naprej radi poslušali našo glasbo, se pravi glasbo ansambla Roka Žlindre in glasbo Kalamarov."

Nastop ansambla Žlindra in Kalamarov si lahko še enkrat pogledate v videu spodaj. Prav tako pa smo vam v galeriji zbrali nekaj utrinkov s slavja, ki je sledilo po razglasitvi druge deseterice finalistov. Žal brez slovenskih predstavnikov.