Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 25 glasov Ocenite to novico!
false
Dve nominaciji si je v televizijskih kategorijah prislužil voditelj kviza Taksi in sovoditelj oddaje Vikend paket Jože Robežnik. Foto: RTV SLO
false
Nagrade bodo podeljevali v desetih kategorijah. Foto: Spletna stran zarometi.si

Dodaj v

RTV suvereno v boj za nove medijske nagrade žaromete

Prenos podelitve bo na 1. programu Televizije Slovenije
2. februar 2017 ob 11:52
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenija je bogatejša za nove medijske nagrade - žaromete. Med nominiranci za nagrade, ki jih bodo podelili na galaprireditvi 26. februarja, so v ospredju ustvarjalci oddaj Televizije Slovenija.

V kategorijah televizijskih žarometov so si ustvarjalci Televizije Slovenija prislužili 14 nominacij. Med posamezniki je največkrat nominiran voditelj oddaje Vikend paket in kviza Taksi Jože Robežnik, in sicer v kategoriji najbolj nabrušen tv-jezik leta in gostitelj razvedrilne tv-oddaje.

Prireditev bo 26. februarja neposredno prenašala TV Slovenija na 1. programu ob 20.30.


V isti kategoriji pa sta z njim nominirana tudi sovoditeljica oddaje Bernarda Žarn in voditelj zabavne oddaje Vse je mogoče Bojan Emeršič. Prav tako so si ustvarjalci Vse je mogoče prislužili nominacijo za najboljšo zabavno tv-oddajo leta (skupaj s kvizoma Taksi in Vem ter Malimi sivimi celicami). Med nominiranci za voditelje informativne oddaje najdemo voditelja Odmevov Slavka Bobovnika in Rosvito Pesek ter Tednika Jeleno Aščić.

Dve paradni oddaji lanskega leta Slovenski pozdrav in Vse je mogoče se potegujeta tudi za naziv zabavne tv-oddaje leta. Medtem ko sta voditelja oddaj Od blizu Vesna Milek in Studia City Marcel Štefančič nominirana v kategoriji nabrušen tv-jezik leta.

Zanimiv je pogled na glasbene kategorije, kjer v primerjavi z odsotnimi viktorji ni dobitnice omenjene nagrade zadnjih let Tanje Žagar. So pa zato v ospredju Nina Pušlar, Alya in Manca Špik, ki so v konkurenci tako za pesem leta kot glas leta.

Med nominacijami v filmskih kategorijah sta v ospredju najbolj gledani film leta Pr' Hostar skupaj s producentom in igralcem Goranom Hrvaćaninom ter mladinski film Nika skupaj z igralko Ylenio Mahnič. Med nominiranci pa je tudi Saša Pavlin Stošić, ki jo lahko spremljamo na Televiziji Slovenija v nadaljevanki Več v oglasih.

Kot so zapisali organizatorji podelitve, so žarometi nagrade tistim, ki so bili v preteklem letu medijsko najbolj obsijani in opaženi, nominirani pri bralcih in uredništvu revije Vklop ter izbrani pri strokovni komisiji, ki jo sestavljajo strokovnjaki z različnih področij medijev in kulture.

Celoten seznam nominirancev si lahko pogledate spodaj.


PESEM LETA
- To mi je všeč (Nina Pušlar)
- Pesem (Manca Špik in Kvatropirci)
- Srce za srce (Alya)
- Všeč tko k je (Nipke)
- Nabiralka zvezd (Tabu)
- Stari komadi (Vlado Kreslin)

GLAS LETA
- Nina Pušlar
- Alya
- Jan Plestenjak
- Manca Špik
- Prismojeni profesorji bluesa
- Ditka

FILMSKA ZGODBA LETA
- Pr' Hostar
- Houston, imamo problem
- Pod gladino
- Nika
- Pojdi z mano
- Nočno življenje

IGRALKA LETA
- Katarina Čas
- Nina Ivanič
- Ajda Smrekar
- Saša Pavlin Stošić
- Pia Zemljič
- Ylenia Mahnič

IGRALEC LETA
- Domen Valič
- Primož Forte
- Klemen Janežič
- Goran Hrvaćanin
- Jernej Šugman
- Lotos Vincenc Šparovec

ZABAVNA TV-ODDAJA LETA
- Slovenija ima talent (Pop TV)
- Vse je mogoče (TVS)
- Slovenski pozdrav (TVS)
- Ta teden (Planet TV)
- Znan obraz ima svoj glas (Pop TV)
- Dan najlepših sanj (Pop TV)

VODITELJ/ICA INFORMATIVNE ODDAJE
- Slavko Bobovnik
- Uroš Slak
- Darja Zgonc
- Jelena Aščić
- Rosvita Pesek
- Jerca Zajc Šušteršič

TEKMOVALNA TV-ODDAJA LETA
- Slovenija ima talent (Pop TV)
- Kmetija (Planet TV)
- Vem (TVS)
- Taksi (TVS)
- Male sive celice (TVS)
- MasterChef (Pop TV)

NABRUŠEN TV-JEZIK LETA
- Lado Bizovičar
- Denis Avdić
- Jure Godler
- Vesna Milek
- Marcel Štefančič
- Jože Robežnik

GOSTITELJ/ICA RAZVEDRILNE TV-ODDAJE LETA
- Peter Poles
- Bojan Emeršič
- Denis Avdić
- Bernarda Žarn
- Vid Valič
- Jože Robežnik

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Preprost2
# 02.02.2017 ob 12:04
Bolje bi bilo,da se imenujejo Meglenke te nagrade.
ZRC
# 02.02.2017 ob 12:43
Igralca leta Domen Valič in Klemen Janežič? Pa ja ne zaradi tistega plagiranega umotvora na popu. Uateva... Sta pa meni osebno oba fenomena - v intervjujih delujeta še bolj sfejkano kakor na TV, če je to sploh mogoče - tu še posebej prednjači Valič. Sicer je pa za igralko leta nominirana tudi Saša Pavlin Stošić, vendar za njo vem, da zna drugače prekleto dobro igrati.
kin baropu
# 02.02.2017 ob 12:11
A to je namesto Viktorjev?
@juk, plagiat česa? Samo vprašam, ker eno je rečt "to je plagiat", drugo je to utemeljit.
juk
# 02.02.2017 ob 11:59
To mi je všeč je plagiat. Drugače pa se bo za vsakega kaj našlo, to je bizarno pri nas. Toliko nagrad da se ja ne pozabi na koga.
cene vols
# 02.02.2017 ob 17:15
Očitno se Rtv ju lahko plačuje naročnino, ne smeš pa o osebi, ki je plačana iz tega prispevka, rečt, da je naduta in nadležna.
Ples
# 02.02.2017 ob 12:38
Še to: je kakšna bistvena razlika med kategorijama tekmovalna in zabavna oddaja? Ni je. Sta pa vseeno dve, da se da priliznit več oglaševalcem, a ne. Pustimo resnejše stvari v medijih, dajmo sporočit domači in tuji javnosti, da je point medijev v Sloveniji - pofl!
pajcevina984
# 02.02.2017 ob 12:30
Lahko zapišem, da se imena nominirancev ponavljajo. Iskreno moram zapisati, da si prav vsi našteti ne zaslužijo nominacij - nekoč mi je bila med voditeljicami všeč Bernarda Žarn in je sprva veliko obetala, po več letih pojavljanja na malih ekranih pa moram zapisati, da so njeni nastopi postali nenaravni, afektirani..., tudi sovoditelj Jože Robežnik ni izpolnil mojih pričakovanj. Voditelja se v nedeljskem popoldnevu ponavljata, venomer videvamo iste goste, žal to ni to. Na tem mestu pa moram izjemno pohvaliti Delovo novinarko Vesno Milek, ki se na TV parketu nacionalne TV odlično znajde, gre za lucidno novinarko, zato vse čestitke oddaji in gospe Milek, ki jo vodi. Od informativnih voditeljev oddaj pa je še zmeraj vrhunski Slavko Bobovnik, o vseh ostalih voditeljih pa ne kanim izgubljati besed. Moja pohvala gre tudi odličnemu Marcelu Štefančiču in oddaji Studio City, prav zaradi njegovega vodenja je oddaja kakovostna in me vedno znova vabi pred mali zaslon.
amfora
# 16.02.2017 ob 12:28
Kakšna beda. In kakšne ovce, ki bodo glasovale za predloge.Tako kot za popevko tedna vsak teden glasujejo za izbor Andreja Karolija. In potem se MI2 hvalijo, da so s pomočjo Vala202
uspeli sproducirati ČISTO JEBO.
Slabo se nam piše, Slovencem.
angelmanuel
# 02.02.2017 ob 17:55
Nabrušen tv jezik leta? Pa dajte bit resni no. Kakšna kategorija neki je to? Ampak ol, če že mora bit. Sicer pa Avdić ima nabrušen jezik. Ve se recimo kako je masakriral Mišo Kontreca zaradi neznanja angleščine. Je na tak način nabrušen jezik vreden nominacije, kaj šele nagrade?

Sicer pa noben od teh me ni vrgel iz stola zaradi nabrušenega jezika.
juk
# 02.02.2017 ob 13:53
Vesna milek nabrušen jezik leta? lepo vas prosim no.
ajvard
# 02.02.2017 ob 12:21
to je to.
uvedimo toliko nagrad, da vsak "TV obraz" dobi vsaj po eno do dve na leto.
Ples
# 02.02.2017 ob 12:17
Slovenija je bogatejša za nove medijske nagrade - žaromete.

Medijske nagrade? Pravilneje bi bilo razvedrilne nagrade.
Ker glede na kategorije je glavni imenovalec žarometov: tisti, ki se največ pojavljajo na rumenih straneh. Tisti, ki privabljajo največ oglasov.

Nagrade za medijsko kakovost to pač niso (več); informativni del medijev je pač še vedno zelo pomemben del medijev, pa so kategorijo oddaj skenslali - le še voditelji so. In kakšna (no, ena) nominacija v kategoriji Nabrušen jezik ... Kategorij za otroške in mladinske oddaje ni več, radio pa popolnoma spregledan.
Všeč mi je sicer, da so dodali film.
Ples
# 02.02.2017 ob 12:20
Ne trdim, da so bile kategorije pri viktorjih popolne, se je dalo tudi o njih marsikaj povedat. Ampak smer je jasna. In mi ni všeč.
Kazalo