Bernarda - žar v očeh in nezgrešljiv nasmeh. Foto: MMC RTV SLO
Bernarda - žar v očeh in nezgrešljiv nasmeh. Foto: MMC RTV SLO
Sanja Grohar in Nina Ivanič
Bernardini 'fatalni' predhodnici - Sanja Grohar in Nina Ivanič. Foto: MMC RTV SLO

Prikupna televizijska voditeljica in povezovalka prireditev, doma iz Brestanice, je po izboru bralcev revije Eva med desetimi kandidatkami odnesla naziv femme fatale - usodne ženske, ki je več kot samo lepa. Za MMC je po prespani noči spregovorila o tem izboru, kaj ji pomeni in ali ga bo znala izkoristiti.

Ste prejšnja leta spremljali izbor in poznali zmgovalke?
Da, saj se takšnim izborom v medijih težko izogneš, zato znam našteti tudi zmagovalke. Vedno mi je bil všeč, ker mislim, da je to izbor, ki mu je uspelo, da se loči od mnogih lepotnih tekmovanj.

Lani je Nina Ivanič ob zmagi dejala: "Aha, super, fatalka sem, kaj pa zdaj. Samo moj mož bo vesel ..." Ali vi veste, kaj "storiti" s tem nazivom, vam bo na kakršen koli način koristil?
No, jaz pa niti moža (še) nimam (smeh). Dovolj sem že stara, da vem, da bi bilo nespametno graditi samozavest in življenjske poteze na nazivih, kot je ta. Nisem ga pričakovala, res ne, ne bom pa lagala, da me ni lepo in toplo pobožal po ženski duši.

Zakaj menite, da so vas v uredništvu Eve prav letos izbrali med deset finalistk, vendarle ste na sceni že kar nekaj časa?
Vprašajte njih (smeh). Ko so me poklicali, sem se hecala, če jim je zmanjkalo kandidatk.

Iz vas vejejo milina, prijaznost, nasmeh ne izgine z obraza. Zakaj menite, da so glasovalci prav te lastnosti prepoznali kot "usodne", saj jih običajno ne povezujemo?
Hm, to so najbolj nehvaležna vprašanja. Težko je razmišljati oziroma vedeti, kaj nekdo drug misli in zakaj tako in ne drugače. Še svoje misli in dejanja včasih težko razložimo. In tudi škoda se mi zdi izgubljati energijo s podobnimi razmišljanji. Tako pač je in vesela sem tega.

V dar ste dobili umetniški portret. Kje bo našel mesto?
Mislim, da ga bom podarila staršema. Onadva sta iz "škilavega, šepavega in cmeravega deteta" sestavila, kar pač sta (smeh).

A. P.