Ples ob drogu je po besedah učiteljice Ane Jurkovič naporna telesna vadba. Foto: Ana Jurkovič
Ples ob drogu je po besedah učiteljice Ane Jurkovič naporna telesna vadba. Foto: Ana Jurkovič
Ples ob drogu
Ples ob drogu je primeren za vse ženske, ki si želijo poskusiti nekaj novega. Foto: Ana Jurkovič

Potem ko je kar nekaj Slovenk navdušila vadba pilatesa, že prej pa aerobika, smo v Sloveniji dobili še šolo plesa ob drogu, ki je v tujini po besedah naše sogovornice že precej priljubljena in ustaljena. Prvi tovrstni tečaj se je v Sloveniji začel v začetku meseca in ga po besedah Jurkovičeve zdaj obiskuje že 61 tečajnic.

Kot je za MMC povedala Jurkovičeva, so prve udeleženke tečaja navdušene. "Presenetilo me je, da je bila stvar tako težko pričakovana. 'Končno' in 'super' je najbolj pogost odziv tečajnic," pojasnjuje Jurkovičeva, ki zavrača stereotipno pojmovanje tovrstnega plesa, ki ga večina povezuje s plesalkami v nočnih klubih.

"Ples ob drogu je na prvem mestu zelo naporna telesna vadba, potem pride vse ostalo. V tujini je ples ob drogu popolnoma nekaj vsakdanjega in uveljavljen kot npr. aerobika, pilates ali tango in deležen velike priljubljenosti," pravi in dodaja, da pri tej vadbi "delajo" mišice celega telesa, še posebaj pa mišice ramenskega obroča, trebušne, stegenske in zadnjične mišice.

Po ogrevanju ples in nato sproščanje
Posamezen trening je sestavljen iz ogrevanja, ki je nujno potrebno, da ne pride do poškodb, elementov ob in na drogu ter sprostitve oziroma "porabe še zadnjih atomov energije, ki ostanejo".

In za koga vse je primerna tovrstna vadba? "Priporočam jo vsem ženskam, ki si želijo poizkusiti nekaj novega, nekaj, kar so si vedno želele, pa niso imele dovolj poguma ali primernega trenutka. Vsem, ki želijo narediti nekaj za svoje telo in samozavest. In tudi tistim, ki želijo osvoboditi svojo ženskost," sklene Jurkovičeva.