Ana ne bo nastopila na svetovnem izboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ana ne bo nastopila na svetovnem izboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ana v eni izmed oblek, v kateri bi se morala predstaviti v Las Vegasu. Foto: Robin Pretković

Spomnimo, Ani se je še pred prvimi snemanji zgodila neljuba nezgoda v kopalnici pri pranju las, kjer ji je spodrsnilo in je z glavo močno udarila ob tla.

Ano so takoj odpeljali na pregled in opazovanje v bolnišnico, kjer je preživela pet dni. Včeraj so jo iz bolnišnice odpustili, a so ji predpisali mirovanje in nadaljnje okrevanje v hotelski sobi. Ana zaradi poškodbe prav tako ne sme leteti, zato ostaja do nadaljnjega v Las Vegasu. V Las Vegas je včeraj prispela tudi Anina mati, ki skrbi zanjo.

Zdravje na prvem mestu
Anina usoda je bila dolgo negotova, saj je organizacijski odbor za Miss Universe sestankoval in odločal o njeni nadaljnji usodi na finalnem večeru. Zdaj je njena usoda končno znana in čeprav je Ana do zadnjega upala, da bo na finalnem večeru lahko sodelovala in predstavljala Slovenijo, so zdaj organizatorji sporočili, da je za njo v tej fazi to preveč nevarno in da je njeno zdravje na prvem mestu. Tako Ana žal ne bo mogla sodelovati na izboru za mis universe, čeprav je do zadnjega upala, da bo lahko stopila na finalni oder.

Medtem ko Ana počiva, pa se preostalih 80 tekmovalk z vsega sveta pospešeno pripravlja na finalni večer, ko bo strokovna komisija v hotelu Planet Hollywood Resort & Casino izbrala mis universe z letnico 2015.