Komik si je zastavil velikopotezni cilj. Štihovo dvorano Cankarjevega doma želi napolniti kar šest dni zapovrstjo. Foto: Jani Ugrin
Komik si je zastavil velikopotezni cilj. Štihovo dvorano Cankarjevega doma želi napolniti kar šest dni zapovrstjo. Foto: Jani Ugrin
Tin Vodopivec
Interakcija z občinstvom je včasih ušla izpod nadzora, saj so si nekateri obiskovalci izborili preveč časa zase. Foto: Jani Ugrin
Tin Vodopivec
Tin Vodopivec je to, da se dvorana ni povsem napolnila, izkoristil kot iztočnico za šalo. Foto: Jani Ugrin

Vodopivčev komični stand-up šov Replika je svojevrstno nadaljevanje projekta 360º , ki ga je letos februarja prav tako predstavil v okrogli Štihovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma. Komik s slovesom neškodljivo prijaznega "seinfeldovskega" humorista, ki zase pravi, da rad raziskuje nenavadne poglede na vsakdanje stvari, si je tokrat zastavil velikopotezni cilj – okroglo dvorano z nekaj več kot dvesto petdesetimi sedišči želi napolniti kar šest dni zapovrstjo.

Dvorana se ni napolnila
Premierna uprizoritev predstave Replika naj bi bila razprodana, a Štihova dvorana se kljub vsemu ni napolnila. To je Vodopivec izkoristil sebi v korist, saj je to uporabil kot iztočnico za nekaj improviziranih uvodnih šal. Med drugim je obiskovalce prosil, da se ob koncu postavijo v vrsto pred vrati dvorane, da bodo lahko to fotografirali in objavili na spletni strani. Seveda s pripisom, da je po predstavi toliko povpraševanja, da ljudje na sedež kar čakajo pred dvorano.

Komunikacija z občinstvom: včasih uide izpod nadzora
V dobro uro in pol trajajoči predstavi nam je otroško simpatični komik postregel s svojimi opazovanji dogajanja v živalskem svetu, z zgodovinskimi anekdotami, hrvaškim vključevanjem v Evropsko unijo, nikakor pa se seveda nismo mogli izogniti komično najhvaležnejši temi – spolnosti in odnosu med žensko in moškim. Posebej pri zadnji omenjeni tematiki je (v skladu z imenom stand-up šova) veliko komuniciral s posamezniki iz občinstva. Takšna improvizacija se je na trenutke obrnila proti njemu, saj so si nekateri obiskovalci izborili preveč prostora za svoj komični talent. Na primer gospa, ki nam je razložila, da je prišla sama, ker mož doma skrbi za televizijski daljinski upravljalnik, in nam zaupala še marsikatero podrobnost o njunem odnosu. Med občinstvom je bil, kot je izpostavil Vodopivec, tudi znani kantavtor Andrej Šifrer, ki je prišel v spremstvu nekaterih članov svoje družine, med katerimi je bila tudi hčerka Eva (da, tista iz najbolj slavne slovenske uspavanke vseh časov), ki pa naj bi na dan predstave ravno praznovala svoj rojstni dan.

Iskren pristop nagradili z bučnim aplavzom
Na koncu predstave, ki je trajala dobro uro in pol, so obiskovalci Tina Vodopivca nagradili z iskrenim bučnim aplavzom. Komiku resda ni uspelo izpeljati čisto vsake šale, a se je s tem pogumno spoprijel in to izkoristil za novo komično priložnost. Med drugim na primer s simpatično iskrenim pojasnilom, da šalo o zebrah, ki se izogibajo levom, že več tednov izpopolnjuje, da bi bila bolj zabavna, pa mu to nikakor ne uspe.

Leta intenzivnega dela se obrestujejo
Glede na to, da je bilo med obiskovalci (sodeč po komunikaciji z občinstvom) kar nekaj takšnih, ki so se posebej za to priložnost pripeljali v prestolnico, lahko sklenemo, da si je komik v šestih letih intenzivnega nastopanja pri nas in v tujini že ustvaril dober sloves in si pridobil zvesto občinstvo, zato bo nedvomno tudi v prihodnjih dneh poskrbel za zabavo naraščajočega števila ljubiteljev stand-up komedije pri nas.