Končni rezultati tekmovanja Med dvema zboroma. Foto: MMC RTV SLO
Končni rezultati tekmovanja Med dvema zboroma. Foto: MMC RTV SLO
Mario Galunič
Mario Galunič je v svojem studiu gostil že številne goste. To nedeljo sta mu na zofi med drugimi družbo delala Mojca Mavec in Andrej Šifrer. Foto: Žiga Culiberg
Zborovodkinja Anka Jazbec za MMC

Zbor iz Šoštanja je na koncu zbral 12.771 glasov gledalcev in gledalk, drugo mesto je pripadlo mešanemu pevskemu zboru Duri, za katerega je glasovalo 11.172 gledalcev, tretje mesto pa je s 6.368 glasovi pripadlo APZ-ju Maribor.

Praznovali bodo z izletom
Kot nam je po razglasitvi rezultatov zaupala zborovodkinja Anka Jazbec, so bili nad zmago močno presenečeni, saj niso verjeli, da lahko presežejo rezultat mešanega pevskega zbora Duri. "Ko smo videli rezultate, smo bili presrečni. Res smo zelo veseli," pravi zborovodkinja.

In kako bodo člani zmagovalnega mešanega pevskega zbora Svoboda iz Šoštanja praznovali? "Še ne vemo. Čez tri dni imamo spet nastop, nato pa si bomo malo odpočili. Najverjetneje bomo šli skupaj na kakšen izlet," je za MMC še povedala Anka Jazbec.

V superfinale tekmovanja Med dvema zboroma, ki je potekal vsako nedeljo (prejšnji teden izjemoma v soboto) v oddaji Spet doma, so se uvrstili APZ Maribor (100 točk), MePZ Duri (126 točk) in MePZ Svoboda Šoštanj (119 točk). Seveda pa je, kot pri večini tekmovanj, "na vrhu" prostor le za enega, torej za zbor iz Šoštanja.

Na desni si lahko pogledate videopogovor z Anko Jazbec in med drugim izveste, kako so izbirali pesmi, s katerimi so se predstavili.

Gosta Mojca in Andrej
Sicer pa je gostitelj nedeljskih oddaj Mario Galunič pripravil slovo pred počitnicami v velikem slogu ter prav posebno oddajo. To nedeljo je kramljal z "avanturistično voditeljico" Mojco Mavec, ki se je ravno vrnila s potovanja in pripravlja novo serijo zanimivih popotniških oddaj Čez planke (na sporedu bodo od junija naprej), in Andrejem Šifrerjem, ki zdaj prepeva o starih letih, sivih laseh in lipicancih.

Na velikem odru nedeljsko obarvanega studia 1 pa so svoje zadnje glasbene adute predstavili trio Eroika, Helena Blagne in Čuki.

A. M./T. K.

Spodaj si lahko ogledate nastope vseh treh superfinalistov.


MePZ Svoboda Šoštanj (zborovodkinja Anka Jazbec)

MePZ Duri (zborovodkinja Martina Peljhan)

APZ Maribor (zborovodkinja Zsuzsa Budavari Novak)

Zborovodkinja Anka Jazbec za MMC