Christian Chavez se je svojim oboževalcem veselo nasmihal. Foto: MMC RTV SLO
Christian Chavez se je svojim oboževalcem veselo nasmihal. Foto: MMC RTV SLO
Oboževalci o Rebelde
Yo soy Rebelde

Virus je spet napadel ves svet in s tem tudi našo domovino. Pred nekaj leti je Slovenijo zajela esmeraldomanija, zdaj pa je na glasbeno prizorišče stopila skupina RBD, ki se je v okviru svoje turneje ustavila tudi v Sloveniji, kjer bo v treh dneh nastopanja zagotovo napolnila Halo Tivoli. Prvi koncert je bil v četrtek zvečer, glasbeniki so v Ljubljano prispeli že prej.

Oboževalci RBD-ja so informacije, kje so zvezdniki, takoj izsledili, saj je pred hotelom Lev v Ljubljani v sredo bedela skupina oboževalcev. Drugi gostje so v hotel težko vstopili, saj se je pred nim gnetlo približno 80 najstnikov. Skupina RBD se je pokazala nič kaj zvezdniško, saj so svojim oboževalcem dajali avtograme. V boju, da bi prišli do podpisa svojih idolov, so mladi oboževalci razbili vazo pred hotelom, ki je lažje poškodovala dve dekleti.

Tek za Anahi
Med drugim so se po poročanju očividcev na eno izmed pevk oboževalci dobesedno obešali, zato je policija otroke in najstnike pozvala, da se umaknejo na pločnik nasproti hotela. V četrtek je bila gneča pred hotelom malo manjša, saj so najstniki morali v šolo. A rebeldemanijo razumejo tudi učiteljice, zato smo pred hotelom zasledili celo razred, ki so jih spremljale njihove učiteljice. Po nekaj vzklikih 'Rebelde' so se napotili domov.

Pravo norijo pa je povzročila Anahi, ko je stopila iz hotela. Oboževalci so bili razočarani, ker jim pevka ni podelila avtogramov, kot so prej to počeli njeni kolegi. Anahi je svojim oboževalcem samo pomahala in se odpeljala s kombijem, a so zelo vztrajne oboževalke hitele za kombijem, v upanju, da bodo ujele svojo priljubljeno pevko. Nekatera dekleta so že pred hotel prišla urejena za koncert, saj bodo do koncerta stale pred Levom v upanju, da vidijo svojo priljubljeno skupino: "Šla bom na vse tri koncerte. Včeraj sem bila tu ves dan, tudi danes bom tu vse do koncerta."

Razpoloženje pred halo Tivoli
Danes je prvi koncert RBD-ja, zato se je MMC odpravil pred dvorano, da bi videl, kakšno je razpoloženje.

Večinoma mlajša populacija je prišla na koncert v spremstvu svojih staršev. Nekateri bodo skupaj s svojimi otroki uživali v koncertu, medtem ko bodo drugi starši počakali na svoje najstnike pred dvorano. Oboževalci RBD-ja so se pripeljali z vseh koncev Slovenije: iz Maribora, Sežane, Črnomlja ...

Pred dvorano so lahko oboževalci kupili majice Rebelde in druge spominke. Kot so nam dejale mame, so drago karto podarile svojim otrokom za rojstni dan. Nekaj pa se jih je pritoževalo nad organizacijo, saj v dvorano niso smeli vzeti fotoaparata, mobitela: "Samo plastično steklenico brez pokrovčka lahko vzamem s seboj," je dejala mala oboževalka. Vsi pa so si enotni, da Rebelde ne sme razpasti. Ali se jim bo želja izpolnila?

D. S.

Oboževalci o Rebelde
Yo soy Rebelde