Slovenca postavila rekord v igranju dame

Prvak Slovenije Bart Stegeman, ki ga je v našo domovino pripeljala ljubezen do Slovenke, s katero sta se pozneje tudi poročila, je po 24 urah miselne igre na svojem profilu na Twitterju zapisal, da se počuti utrujeno.

Bart Stegeman in Dario Berginc, ki sta se za postavljanje rekorda odločila po dveh letih dogovarjanj, sta na Prešernovem trgu v Ljubljani v nedeljo dopoldne končala 24-urno igranje te miselne in strateške igre.

Odigrala sta kar 120 iger, ves čas pa sta morala ohranjati koncentracijo in strateško razmišljati. Po opravljeni preizkušnji sta nova svetovna rekorderja, ki ju je pri postavljanju rekorda ves čas spremljala kamera, dejala, da se počutita fantastično, še posebej ker sta dobila le spodbudne komentarje prijateljev, ki so ju čez dan spodbujali ob igranju dame, in mimoidočih.

Čeprav je vprašanje zmagovalca ob postavljanju takšnega rekorda bolj obstranska zadeva, saj si tako Bart kot Dario zaslužita pohvale, kljub temu omenimo, da je v 24-urnem igranju zmagal Bart Stegeman, ki je v igranju hitropotezne dame tudi državni prvak.