Martinino pesem boste lahko slišali tudi na zgoščenki, ki bo decembra izšla pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Martinino pesem boste lahko slišali tudi na zgoščenki, ki bo decembra izšla pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska scena ni "v podnu"

17-letni temnolaski je strokovna komisija festivala izmed 88 skladb poklonila neprecenljivo izkušnjo - snemanje prvega samostojnega videospota.

MMC si je ogledal prizorišče snemanja, na katerem se je seveda vse vrtelo okoli Martine, družbo pred kamerami pa ji je delal tudi Tibor, Mariborčan, ki ji je v kadru, ki smo ga ujeli, pripravil presenečenje. Martina in Tibor sta se spoznala šele na snemanju, nad katerim je bdel Martinin producent Simon Skalar, za kamero pa je bil MMC-jev snemalec Boštjan Strojan.

"Najbližje mi je r'n'b"
Še rahlo sramežljiva Martina, ki se uči solopetje in klavir, je MMC-jevi kameri zaupala, da je ves čas dobre volje, v glasbi pa jo najbolj zanima r'n'b, čeprav s Simonom trenutno snemata bolj džezovske in poppesmi. Do zdaj ima že 13 svojih skladb.

Utrinke s snemanja videospota si oglejte v spodnji galeriji, vabljeni pa tudi k poslušanju za zdaj sicer le avdiorazličice Martinine prve skladbe Jst hočm tebe met.

Besedila piše kar sama. "Ne vem, koliko jih imam, jih je pa veliko. V dveh zvezkih, na računalniku, pa še na raznih papirčkih," je dejala ni dodala, da poje zase, za svoje veselje, če pa lahko s svojimi pesmimi še komu polepša dan, pa še toliko bolje.

Izpostavila je Omarja Naberja
Čeprav je trenutno šola še na prvem mestu, si želi, da jo bo glasba spremljala vedno. Martina ni kritična do slovenske glasbene scene: "Ne maram, ko ljudje govorijo, da je scena 'v podnu'. Saj se najdejo skladbe, ki mi niso všeč, ampak imamo tudi veliko dobrih tako znanih kot neznanih glasbenikov, za katere upam, da bodo kmalu prišli na sceno."

Martina Šraj v kratkem "cilja" na Emo, od preteklih nastopajočih na tem festivalu pa je posebej omenila Alyo in Omarja Naberja, ki ji je "všeč kot glasbenik in kot oseba".

Slovenska scena ni "v podnu"