Zlatko je polaskal Sloveniji: 'Je noro lepa, izjemna za življenje, počitek, potovanja in vse, kar je povezano z rajem. Ljudje iščejo v tujini srečo, a po navadi jo najdejo doma.' Foto: Boštjan Tacol
Zlatko je polaskal Sloveniji: 'Je noro lepa, izjemna za življenje, počitek, potovanja in vse, kar je povezano z rajem. Ljudje iščejo v tujini srečo, a po navadi jo najdejo doma.' Foto: Boštjan Tacol
Zlatko
Zlatko se je ob vaših vprašanjih zelo zabaval. Foto: MMC RTV SLO

Raper te dni predstavlja singel Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče, ki napoveduje izid novega albuma in koncertno turnejo. V MMC-jevi spletni klepetalnici se je zelo zabaval z odgovarjanjem na vprašanja bralcev in pokazal precej duhovitosti.

Celoten klepet lahko preberete TUKAJ.

Na vprašanje, ali se mu zdi, da ima zlato srce, je tako odgovoril, da je bilo srce "zarjavelo, a ga je glasba toliko 'podmazala', da bi se zdaj res znalo pozlatiti". Ni želel kritizirati ničesar in nikogar, saj je ves čas poudarjal, da ima vsak pač svoje mnenje.

Kruh služi z urami
Že sedem let ima redno službo, saj dela kot urar v Ljubljani in tudi po klepetu je odhitel na kosilo, nato pa v službo. Zvečer pa seveda nogomet - El Clasico z Barcelono in Realom. Bralce je zanimalo, za katerega izmed nogometnih velikanov navija. Ni povedal: "Želim si predvsem dobro tekmo in čim več golov. Ne navijam za nikogar, ker imam občutek, da je nogomet postal pranje denarja in množično nakupovanje dresov. Sem pa ljubitelj nogometa in dobrih tekem."

Glasbenik, ki je doma s Fužin, je marca veliko prahu dvignil z nastopom na Viktorjih, kjer ga je kot "bolničar" okoli prevažal Jonas Žnidaršič. "S tem nastopom sem želel pokazati, da je življenje potovanje - rojstvo in vmesni prizori, potem pa smrt", je dejal.

Želi si nove obraze v politiki
Za veliko noč vsako leto barva pirhe, na dopustu pa ni bil že toliko časa, da je že pozabil, kako je videti morje. Ni se mogel izogniti niti političnim vprašanjem. Odgovoril je, da na referendume hodi, "ampak nič ne pomaga". "Bi rad videl nekoga, ki bi bil svež, nov, neumazan, iskren in pošten, ki bi resnično delal za ljudstvo, zaprl vse tajkune, ki so izkoriščali delavce in jih pustili brez plač. Verjamem v čudeže," je dejal, na ponujeno izbiro "Pahor ali Janša" pa odgovoril: Malcolm X. Za ponos Slovenije je označil Rudolfa Maistra, Franceta Prešerna, Ivana Cankarja in Ivana Krambergerja.

Da se čudeži dogajajo, se je pošalil, je lahko dokaz tudi to, da je izdal že pet plošč in pripravlja šesto. Od slovenskih glasbenikov ceni vse, ki delajo s srcem, se trudijo in pri tem ne "pljuvajo" po drugih. Izpostavil je Klemna Klemna in Ali Ena.