Poleg Matlocka (na fotografiji skrajno levo) bodo kot predskupine nastopili še EightBomb, Luto in Brez Vprašanj. Foto: Reuters
Poleg Matlocka (na fotografiji skrajno levo) bodo kot predskupine nastopili še EightBomb, Luto in Brez Vprašanj. Foto: Reuters

Matlock je pomagal "zakriviti" uspešnice, kot so uspešnic Anarchy In The U.K., God Save The Queen, Pretty Vacant in številne druge. Sodeloval je z glasbeniki, kot so Iggy Pop, Faces, Rich Kids in The Damned. Skupaj s Sex Pistolsi je prodal na milijone plošč in bil povabljen v hišo slavnih rokenrola.

Privrženci Pankrtov se zagotovo spominjajo leta 1996, ko so v ljubljanski Hali Tivoli nastopili skupaj s skupino Sex Pistols. Hkrati so večkrat samostojno nastopili v razprodani Hali Tivoli – nazadnje na povratnem koncertu ob 30. obletnici delovanja leta 2007.

Pankrti bodo oktobra nastopili v izvirni postavi, kot ob koncu delovanja, v postavi: Pero Lovšin - Gnus, Bore Kramberger, Slavc Colnarič, Bogo Pretnar in Marc Kavaš. Pankrti so sicer svojo glasbeno pot začeli pred 40 leti, natančneje leta 1977 s svojim prvim nastopom oktobra na Gimnaziji Moste.

V tem času so ena za drugo številne markantne skladbe, kot so Anarhist, Lublana je bulana, Totalna revolucija, Metka, ki so jim so pozneje sledile Za železno zaveso, Zvečer v mestu, Osmi dan, Umazane igre, Bandiera Rossa in številne druge.