Pesem Here For You doživlja uspeh tudi na radijskih postajah. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Pesem Here For You doživlja uspeh tudi na radijskih postajah. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Clemens
Clemens se je na Emi predstavil z melodično pesmijo, ki ji svojo težo daje neposredno besedilo. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Podoben uspeh je lani dosegla Tinkara Kovač s slovensko različico zmagovalne pesmi na Emi Spet. Pesem je namreč v prvem tednu po slavju skočila na prvo mesto lestvice. Na koncu leta pa je bila najbolj predvajana slovenska pesem leta 2014. Na lestvici slovenskega združenja SAZAS je končala na sedmem mestu.

"Verjameva, da je za tak uspeh krivo dejstvo, da so se vse stvari 'poklopile'. Če bi bila pesem samo ena od pesmi in tudi, če bi zmagala, ne bi bilo takšnega učinka. Prav tako pa lahko s še tako dobro pesmijo brez tiste prave promocije, pozabiš na tako močan učinek," je v imenu Maraaye za MMC komentiral Raay.

Vse o pripravah na Evrovizijo najdete na:

- uradni Facebookovi strani,

- Instagramu
- in na naši interaktivni podstrani.

Producent zmagovalne pesmi z Eme je prepričan, da ne bi prišla tako visoko na lestvico, če ne bi zmagala. "To je tisto, kar manjka v Sloveniji. Dogodkov, kjer lahko glasbo izpostaviš v taki meri, da dobi priložnost ... Če je dobra, seveda. Pesem, ki nima potenciala, ne more doživeti uspeha, ne glede na to, kakšno titulo dobi," je prepričan Raay. Do Evrovizije je sicer še več kot dva meseca časa, toda Maraaya že zdaj zagotavljata, da pesmi ne bosta prav nič spreminjala.

Uspeh za debitanta na Emi
Na lestvici pa je pristala še ena pesem z letošnje Eme, in sicer najdemo na 28. mestu Mava to. Gre za drugo avtorsko pesem Clemensa, ki je bil na letošnji Emi najmlajši predstavnik. "Menim, mi je bila dana - kot relativno novemu izvajalcu - velika priložnost in potrditev, da je pesem res dobra. Bila je več kot odlično sprejeta od gledalcev in poslušalcev," je uvrstitev pokomentiral Clemens.

Del začetnega uspeha pesmi mladi avtor pripisuje tudi nastopu na Emi. "Glede na to, da je Ema eden največjih tovrstnih glasbenih šovov pri nas, je to odigralo velik del pri prepoznavnosti pesmi," je še komentiral. Na tedenski lestvici pa najdemo še eno znano ime z letošnje Eme, in sicer Alyo, toda s skladbo Za naju z njenega zadnjega albuma.