Med nominiranci v kategoriji MTV Best Adria Act so poleg Magnifica še bosanska zasedba Dubioza kolektiv, hrvaški punkrockerji Hladno pivo, srbski S.A.R.S. in SevdahBABY. Foto:
Med nominiranci v kategoriji MTV Best Adria Act so poleg Magnifica še bosanska zasedba Dubioza kolektiv, hrvaški punkrockerji Hladno pivo, srbski S.A.R.S. in SevdahBABY. Foto:
Justin Bieber in Selena Gomez
Med nominiranci v kategoriji 'največji oboževalci' sta se na nasprotnih bregovih znašla Justin Bieber in Selena Gomez, najbolj opevani najstniški par ta hip. Foto: Reuters
Lady Gaga
Največ nominacij si je prislužila Lady Gaga. Foto: Reuters

V številu nominacij za evropske MTV-nagrade vodijo prve dame svetovnega popa ta hip - Lady Gaga, Katy Perry in Adele. Največ nominacij - kar šest - ima 25-letna popsenzacija Lady Gaga. Njena skladba Born this Way, ki je bila pred tedni razglašena za najboljšo skladbo s sporočilom na podelitvi ameriških MTV-nagrad, se poteguje na evropski različici podelitve nagrad v kategorijah za najboljšo skladbo, najboljši video in tudi najboljšo izvedbo v živo.

Gagi s štirimi nominacijami sledi še ena krojilka trenutnih poplestvic - Katy Perry. Med moškimi izvajalci jih ima največ - prav tako štiri - pevec in producent s havajskimi koreninami Bruno Mars, in sicer v kategorijah za najboljšega novinca, najboljšega moškega izvajalca, najboljšega debitanta in najboljšo skladbo (Granade).

Na tiskovnih konferencah, ki so potekale sinoči v Ljubljani, Beogradu in Zagrebu, je MTV objavil imena petih izvajalcev, ki se bodo podali v boj za nagrado Best Adria Act na letošnji podelitvi evropskih MTV-jevih glasbenih nagrad.

Nominirani so:
- Magnifico
- Dubioza kolektiv
- Hladno pivo
- S.A.R.S.
- SevdahBABY

Za njimi se je po številu nominacij znašla glasbena senzacija Adele. Nominirana je za najboljšo izvajalko, najboljšo skladbo in najboljši video (Rolling in the Deep).

Bieber in Gomezova kot tekmeca
MTV bo letos podelil novo nagrado, ki so jo poimenovali "največji oboževalci" (biggest fans). Gre za kategorijo, v kateri bodo podelili priznanje izvajalcu, ki ima najbolj zvesto bazo oboževalcev.

Med nominiranci v tej kategoriji sta se na nasprotnih bregovih znašla Justin Bieber in Selena Gomez, najbolj opevani najstniški par ta hip. Konkurenco jima delata Lady Gaga in skupina Paramore.

Bieber je sicer nominiran v treh kategorijah, eni manj kot pevec s havajskimi koreninami Bruno Mars. Tri nominacije ima tudi zasedba igralca in pevca Jareda Leta, Thirty Seconds to Mars, ki vodi v številu nominacij med glasbenimi skupinami.

Podelitev bo potekala 6. novembra v Belfastu na Severnem Irskem.