Legendarni angleški trio Motörhead z nesmrtnim železnim
Legendarni angleški trio Motörhead z nesmrtnim železnim "kanclerjem" Lemmyjem Kilmistrom na čelu, ki si je za svoje zasluge, kot eden izmed utemeljiteljev rockerske kulture, že davno zaslužil popolno spomeniško varstvo, je leta 2012 napolnil dvorano Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Skupina, ki je že junija odpovedala tri nastope, je odpovedala dodatnih šest koncertov zaradi slabega zdravstvenega stanja pevca skupine, ki je na spletni strani ob tem zapisal, da "včasih pač ne gre drugače, kot da poslušaš zdravnike".

Skupina do zdaj ni podala uradnih informacij o zdravstvenem stanju frontmana, zapisali so le, da je moral Lemmy na zdravljenje. Pevca je na posteljo prikoval akutni hematom, ki povzroča krvne strdke in ki je lahko kjer koli v telesu.

Potem ko se je počutil bolje, se je takoj vrnil na utečene tire. Zdravniki so mu tokrat ponovno svetovali počitek, piše britanski BBC.

Lemmy je v izjavi še zapisal, da se zahvaljuje vsem, ki ga podpirajo, in da ni želel razočarati oboževalcev, še posebej ne v času gospodarske krize, ko so "ljudje plačali, da bi jih videli".

Skupina bo septembra izdala 21. album z naslovom Aftershock, leta 2015 pa praznovala 40. obletnico delovanja.