Mnogi so članom skupine očitali, da so z zadnjim albumom, Minutes to Midnight (2007), zašli v bolj soft-corovske vode. Foto: EPA
Mnogi so članom skupine očitali, da so z zadnjim albumom, Minutes to Midnight (2007), zašli v bolj soft-corovske vode. Foto: EPA
Linkin Park
Člani skupine načrtujejo izid nove plošče 14. septembra, medtem ko za 2. avgust obljubljajo nov singel s prihajajoče plošče The Catalyst. Foto: EPA

trdi Chester Bennington, pevec skupine Linkin Park.

Na njihovem zadnjem albumu Minutes to Midnight so člani skupine Linkin Park sodelovali s producentom Rickom Rubinom, ki je skupino oddaljil od njihovega zaščitnega rap-rockovskega zvoka. Zdaj so se člani znova obrnili k Rubinu za prihajajoč album A Thousand Suns in sodelovanje naj bi po njihovih besedah pomagalo skupini, da so našli popolnoma novo širino v zvoku.

"Na zadnji plošči je bil za Ricka izziv, da nas pripravi do spoznanja, kakšna bi naša glasba lahko bila," je povedal Chester za revijo Rolling Stone. "Tokrat smo te ideje uresničili in ni pomembno, kako pesmi zvenijo. Če so nam všeč in pridejo od nas samih, potem je to tisti pravi Linkin Park," je dodal Chester.

Najbolj eklektičen album do zdaj
A Thousand Suns – kot so nov izdelek poimenovali člani naj bi bil njihov najbolj eklektičen izdelek do zdaj. V besedilih so se dotaknili domala vsega, od recesije do konfliktov na Bližnjem vzhodu.

Tudi sam zvok je spremenjen. Tako se na še neimenovani skladbi poigravajo s sintetičnim zvokom in industrijskim punkom, ki spominja na zvok Nine Inch Nailsov. Po drugi strani pa je tu znova močan hip-hopovski ritem, ki ga preglasi Chesterjeva vokalna izvedba.

"Tesno smo povezani z radijskimi postajami in ljudem, ki bi radi postavili naš bend na prve strani njihovih medijev," trdi Mike Shinoda, ki se je poleg Rubina tudi podpisal kot producent na prihajajočem albumu. "Dali nam bodo več pozornosti kot skupini, za katero niso še nikoli slišali. Zato imamo priložnost, da tvegamo več z novim album, kar stvari malo oteži," še dodaja Mike.

Odmor jim je koristil
Oba vokala skupine Mike in Chester sta se od izdaje zadnjega albuma svoj čas posvečala samostojnim potem. Chester je izdal projekt Dead By Sunrise, Mike pa je sodeloval s Hansom Zimmerjem pri filmski glasbi za Transformerje 2: Maščevanje padlih. Čas, ki so ga preživeli člani skupine narazen, je po njihovih besedah okrepil zasedbo do te mere, da že razmišljajo o novih snemanjih.