Metalcamp obiščejo metalnavdušenci iz vsega sveta. Foto: Uradna spletna stran
Metalcamp obiščejo metalnavdušenci iz vsega sveta. Foto: Uradna spletna stran

Navdušenci nad metalom so lahko ob trdih zvokih (med drugim sta nastopili skupini Negligence in Noctiferia) uživali že v ponedeljek, mnogi pa so se zaradi iskanja idealnega prostora za svoj šotor v Tolmin odpravili že nekaj dni prej.

Metal ugaja že v zgodnjih popoldanskih urah
Metalcamp, ki velja za enega največjih festivalov tudi v evropskem prostoru (na dan se zbere okoli 10.000 obiskovalcev, ob koncu tedna pa še kak tisoč več) ni samo festival, ampak se je z leti razvil v prave metalske počitnice, kjer lahko obiskovalci ob zvokih manj in bolj svetovno znanih izvajalcev, uživajo vse od zgodnjih popoldanskih ur naprej.

Do konca festivala se bo na stranskem in velikem odru zvrstilo skoraj 100 različnih izvajalcev, najbolj zveneča imena pa so: Soulfly, Immortal, Behemoth, Hammerfall, Cannibal Corpse, Six Feet Under, Nevermore, Sonata Arctica, Dark tranquillity, Paradise Lost, Obituary, Exodus, Sabaton, Overkill, Korpiklaani, Leaves' Eyes, Ensiferum, Equilibrium, The Exploited, Decapitated, Epica, Finntroll, Insomnium, Kalmah, The Devils Blood, Ex Deo, Trail of Tears, Enforcer, Suicidal Angels in Demonical.

V nedeljo bo sledil še Magic Circle Festival, v okviru katerega bodo nastopile tudi ameriške legende heavy metala Manowar.